trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 07:53:35 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Surefire LX2 LumaMax®  (Przeczytany 2940 razy)
Piotrekpiast
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2009-08-10, 21:01:28 »

Witam.

Zakładam ten temat dlatego, że nigdzie na forum nie mogę znaleźć konkretnych informacji na temat tej latarki.
Nie ukrywam, że ta latareczka strasznie chodzi mi po głowie i stąd me pytanie, czy już ktoś posiada ją z forumowiczów?
Jeśli tak to czy mógłby się wypowiedzieć na jej temat czy warta jest 200 USD, może jakieś zdjęcia i ogólne wrażenia.

Z góry Dziękuje i Pozdrawiam.   
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #1 : 2009-08-11, 09:19:07 »

info o niej nie ma, bo stawiam, ze nikt jej jeszcze z forumowiczow nie posiada Wink
ale nie jestes jedyna osoba ktora sie na nia czai, wiec niebawem cos sie ruszy w temacie
a czy bedzie warta 200 dolarow? wiele SF przewinelo mi sie przez rece i zawsze bylem zadowolony z kasy jaka w nie wlozylem, wiec rzecz gustu, inni wola zlozyc latarke o porownywalnych parametrach za 20$ Wink

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
KASZU
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2009-08-11, 11:55:08 »

info o niej nie ma, bo stawiam, ze nikt jej jeszcze z forumowiczow nie posiada Wink
Mam ją od tygodnia. Wrażenia jak najbardziej pozytywne.
Jeżeli miałeś styczność z innymi latarkami surefire'a i Ci odpowiadały; mówie o optyce TIR i sposobie włączania takim jak w np w L1, to na pewno będziesz zadowolony.
Jeżeli chodzi o ilość światła w trybie 200lm to na prawdę nie można się do niczego przyczepić - jest go dużo, a w trybie 15lm jest na tyle mocna, że wystarczy do większości zadań. Ja jestem zadowolony
Kupiłem na ebay za 195$ z wysyłką do Polski.
Piotrekpiast
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2009-08-11, 22:07:48 »

"KASZU" tak na prawdę to mam styczność z latarką 6P LED z SF, i czekam na E1B (zakupiłem ją w BJ-cie po przeczytaniu recenzji Diabełka)  Smiley
więc jak widzisz latarkocholi zemnie dopiero początkujący Smiley
Zastanawia mnie jedna rzecz czy jest możliwość zamontowania w LX2 włącznika klikanego nie obracanego najlepiej Surefire-owego?

KASZU
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2009-08-11, 23:52:01 »

Nie ma problemu, tylko latarka będzie świecić w jednym trybie - 200lm
W E1B masz całe sterowanie w głowicy, tutaj niestety jest rezystor w włączniku i ten od E1B nie psuje, inny gwint.
Nie wiem czy ten od 6P pasuje
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2009-08-12, 08:29:54 »

Nie ma problemu, tylko latarka będzie świecić w jednym trybie - 200lm
W E1B masz całe sterowanie w głowicy, tutaj niestety jest rezystor w włączniku i ten od E1B nie psuje, inny gwint.
Nie wiem czy ten od 6P pasuje

nie będzie pasował na 100% - inne gwinty, natomiast jest opcja zamontowania głowicy z LX2 do body E2E i pochodnych czyli E2D E2DL E2L L4 - teraz prawie wszystkie maja klikane włączniki będzie wtedy pracować tytlko na trybie high

poza tym jak nie chcesz tego włącznika to szkoda przepłacać za tą latarkę tylko sobie kup E2DL jest trochę słabsza ale ma 2 tryby jak w E1B

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #6 : 2009-08-12, 08:37:45 »

jesli masz E1B to juz mniej wiecej masz rozeznanie jaki rozklad swiatla bedzie, bo optyka jest ta sama
co do wylacznika to jesli masz 6P to w LX2 bedziesz mial ta sama zasade dzialania, tyle ze w trybie momentary w zaleznosci ile wcisniesz wylacznik to odpali Ci albo tryb niski albo mocny, z dokrecaniem jest tak samo, dokrecasz lekko masz low dokresasz mocniej masz max,
najwygodniej lazi sie z latarka dokrecona na tryb niski, a gdy chcemy przyswiecic dociskamy tylko wylacznik i juz jest dzien Wink mam taki wylacznik w Kromie i nie mialem nic wygodniejszego i bardziej intuicyjnego w rekach
« Ostatnia zmiana: 2009-08-12, 08:44:25 wysłane przez Diabelek » Zapisane

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2009-08-12, 19:28:53 »

z moich obserwacji i tego co się naczytałem to body i włącznik do LX2 i A2L jest identyczne (inne napisy) a dodatkowo wewnątrz body jest tuleja z innego materiału, jak możesz KASZU to porwierdź, jesli tak to będą mniejsze straty na przepływie prądu przez alu.

jak by się dało kupić osobno samę głowicę to miałbym 2 w 1. Coraz bardziej mi się podoba.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
Piotrekpiast
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2009-08-12, 22:04:18 »

jesli masz E1B to juz mniej wiecej masz rozeznanie jaki rozklad swiatla bedzie, bo optyka jest ta sama
E1B zamówiłem w BJ-cie i czekam aż dotrze dostawa do Pana Bohdana (podobno ma niebawem być).
Wcale nie myślałem, żeby przekładać włącznik od E1B do LX2, tylko żeby dokupić jakiś opcjonalnie.

najwygodniej lazi sie z latarka dokrecona na tryb niski, a gdy chcemy przyswiecic dociskamy tylko wylacznik i juz jest dzien Wink
Takie rozwiązanie jest świetne. Nawet nie zdawałem sobie sprawy, że można tak zrobić. Jeśli faktycznie tak by to działało, to mógłbym przeboleć brak klikanego włącznika Smiley

"KASZU " mam prośbę do ciebie. Czy mógłbyś zrobić jakieś foto, jakbyś miał chwilkę obiektu oddalonego o 30-40 metrów, żebym mógł zobaczyć jakie ta latareczka ma skupienie?

Z góry Dziękuje.
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2009-08-13, 08:48:18 »

Takie rozwiązanie jest świetne. Nawet nie zdawałem sobie sprawy, że można tak zrobić. Jeśli faktycznie tak by to działało, to mógłbym przeboleć brak klikanego włącznika

"KASZU " mam prośbę do ciebie. Czy mógłbyś zrobić jakieś foto, jakbyś miał chwilkę obiektu oddalonego o 30-40 metrów, żebym mógł zobaczyć jakie ta latareczka ma skupienie?

masz linki do gościa z CPF obejrzyj jego posty

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=238689

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=235262

http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=236064

cyt. Stanisław Lem
gmp
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2009-08-24, 16:53:35 »

dokladnie dokrecany wlacznik jest dobra opcja ale w porownianu z klikanym dodaje jakis centymetr dlugosci latarki.

ostatnio eksperymentowalem i nosilem krome z klikanym wlacznukiem zeby zmiejszyc jej wymiary ale przez to stracilem niski tryb.

moje zabaweczki:strider db-l, gerber 06 automatic, cs srk, sf k2 milspec, sf u2, sf m3.
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: