Póki co same zdjęcia, opis dołączy w późniejszym terminie.
Rozumiem, że
późniejszy termin to więcej niż kwartał.
W "drugich słowach mojego listu" (pierwsze, to było promocyjne zamówienie latarki) serdecznie pozdrawiam wszystkich "jaśnie oświeconych" z tego forum.
Sam sobie się dziwię, jak dotąd mogłem używać latarek (mocno badziewnych niestety) bez elementarnej podbudowy teoretycznej. Troszkę poczytałem i już mniej więcej wiedziałem czego mi trzeba. Ruszyłem chyba dosyć ostro, bo w drodze jest pięć latarek, kupionych w firmach udzielających się na tym forum. Jak się nie sprawdzą, to kupię następne. Jak się dobrze spiszą, to pewnie też kupię kolejne. Duzi chłopcy tak już mają, że lubią wszelkie zabawki szybko pędzące, z ryczącymi silnikami, ziejące ogniem czy wreszcie po prostu świecące.
Ale do rzeczy.
Wśród zamówionych latarek jest także Nitecore EZ AA. Z dostępnych opisów latarki wynika, że ma ona 2 tryby świecenia:
- niski 15 lumenów
- wysoki 80 lumenów.
Tymczasem na tym filmiku
http://www.youtube.com/v/x3FDr3eMHLwwidać, że latarka zdaje się mieć 3 tryby świecenia. Ten dodatkowy wygląda na dużo słabszy niż tryb low.
Mam prośbę do posiadaczy tej latarki, do osób dobrze rozumiejących, co widać na filmie, o kilka słów wyjaśnienia, co do rzeczywistego istnienia tego dodatkowego trybu. Faktycznie jest, czy to tylko jakaś filmowa sztuczka? Po prostu nie chcę zniszczyć latarki, gdy już do mnie dotrze, w poszukiwaniu rzeczy, które być może są tylko filmową ułudą.