Ratunku, a nawet na pomoc!
Jestem laikiem latarkowym, zaznaczę.
Panowie dzisiaj doszła do mnie zamówiona na Allegro latareczka, konkretnie tutaj:
http://www.allegro.pl/item664211138_dosc_tandety_markowa_latarka_romisen_cree_4w_free.htmlSklep internetowy "Riderwawa", użytkownik: Rider warszawa
Zanim dokonałem zakupu miałem okazję obejrzeć oryginal u kumpla, i stwierdziłem, że różnią sie one od siebie.
Wykonanie bez zarzutu, uszczelki są, gwinty zabezpieczone smarem, ale...
Brakuje napisu "Cree".
Latarka ma "3 funkcje pracy" - świeci ciągłym światłem (mocnym), ciągłym światlem (słabszym) lub "mruga".

"Funkcje" te są powtarzalne, z tym, że niekoniecznie cykliczne. Włączam latarkę - świeci prawidło, za drugim włączeniem mruga, za trzecim świeci słabo...
Raz mruga co trzecie włączenie, a innym razem co drugie, ponadto gdy jest włączona, a nacisnę lekko na przycisk, latarka zmienia "opcje": jedno lekkie przyciśnięcie - światlo słabnie, drugie - mruga, kolejne - ponownie świeci mocno... Momentami zdarza się też, że po włączeniu latarka "nie zaskoczy", pomaga dopiero lekkie puknięcie - jest skręcona na maksa, akumulatorki nie "latają", ponadto przy obracaniu latarką (bez szaleństw) zdarza się, że gaśnie...
Kontaktowałem się z kumplem, ktory ma takiego samego Romisena i nic takiego nie ma miejsca, latarka świeci, albo nie - proste.
O co k... chodzi?! Gdybym chciał światelko do roweru, to bym je sobie kupił

Pomóżcie proszę.

Romisen RC-13 podróba czy nie?