trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 06:23:33 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: ULTRAFIRE C3 awaria czy nie  (Przeczytany 5466 razy)
Diodes
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #15 : 2009-03-18, 21:16:31 »

Tylko powiedz mi po cholere mam go rozkrecac i w nim grzebac jak na 2 aa dziala i z nowa tuba od drugiej latarki na 1 aa tez dziala, znaczy jak dla mnie jest cos walniete z tuba na 1 aa Smiley Smiley A odpowiadajac mar3 jak dla mnie na oko nie ma zadnej roznicy kombinowalem na rozne sposoby. Pomierze dokladnie jutro wrzuce zdjecia nie znam sie na latareczkach ale logicznie patrzac to jest nawet zabawne jedyne co mi przychodzi na mysl to to ze nie ma styku miedzy tuba a wlacznikiem Smiley moze brakuje troszke cholera wie Smiley
Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #16 : 2009-03-18, 21:42:07 »

To może po rusku - masz Jana Niezbędnika? Grin

NaŁoCzA Wink

TheNaturat
Opinii: (1)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Opole

Ignoruj
« Odpowiedz #17 : 2009-03-18, 21:44:28 »

Jesli nie rozbierzesz wlacznika i nie sprawdzisz czy z nim aby wszystko jest dobrze to nie mozesz wyeliminowac go jako potencjalnego zrodla problemu. Kto wie co siedzi w srodku niego? Tuba zepsuc sie nie moze bo to jednolita calosc jest a w wlaczniku zobacz ile czesci jest, z ktorej kazda moze nie kontaktowac. Osobiscie nie kontaktowala mi glowica przykrecana do tuby (w innej latarce), wszystko pieknie skrecone i niby trzymalo mocno a kontaktu nie bylo.

NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 2009-03-18, 21:46:23 »

Ale włącznik działa przy 2xAA! Także coś jest z tubą, a raczej z kontaktem między tubą 1xAA, a dupką.

NaŁoCzA Wink

TheNaturat
Opinii: (1)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Opole

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 2009-03-18, 21:49:39 »

W dupce jednak siedzi wlacznik, wiec trzeba rozebrac i sprawdzic, przy okazji sprezynke sie zobaczy i czy ten mosiezny pierscien czasem nie jest zle przykrecony.

NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
liare
Opinii: (3)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 2009-03-19, 08:34:21 »

Mam dokładnie ten sam efekt. ;-) Na dwie baterie działa bez zarzutu, na jednej jak jej wypadnie. Raz działa raz nie. Dodawałem już luty, styki czyściłem, szlifowałem itp itd. żadnych pozytywnych rezultatów. Pozostaje mi jej używac tylko na 2AA. ;-)

pozdrawiam
liare
porcelanowy
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #21 : 2009-03-19, 08:37:39 »

POwitoł
Dziwne będzie to co napiszę, ale... Wink
U mnie było identycznie: na 2xAA działała, po odkręceniu przedłużki na 1xAA niet.
Tuba 1xAA była podejrzana o brak styku z dupką (zwierając kabelkiem latarka świeci; sam prztyk wykluczony bo na 2 bateriach działał).
Z braku pomysłu nalałem trochę lutu na driver, żeby lepiej stykał z tubą 1xAA (czasem przerywała na 2 bateriach) i suprise: działa na jednej i dwóch bateriach.
Z czasem lut się "uklepał" i znowu zaczęła przerywać. Teraz siedzi tam kółko wycięte z puszki od piwa. Mrok jak diabli, ale nie mogę w domu znaleźć cienkiej blachy miedzianej na podkładkę Wink
Spróbuj tam pogrzebać. Piwo zawsze dobrze wypić Wink

Edyta: a sam przycisk warto rozkręcić: u mnie wszystko było dosyć luźno poskręcane do kupy.

porcelain
boso, ale w ostrogach
elrond33
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Poznań

Ignoruj
« Odpowiedz #22 : 2010-03-23, 11:21:49 »

Dopisuję się tutaj mimo odkopywania wątku, bo ten wątek mi pomógł.
Chciałem pytać Was o problemy z moją Ultrafire C3 Cree, ale przezornie najpierw użyłem szukajki Wink Kłopot był taki sam jak u kolegi z początku wątku: miganie diody, aż w końcu zupełnie przestała świecić. Sprawdziłem kabelkiem przepływ prądu, stwierdziłem że dioda i włącznik są ok, czyli problem był ze stykami. Kapnąłem cyny na styki od strony diody, w dupkę z włącznikiem włożyłem podkładkę (tymczasowo ze spinacza biurowego Tongue) i działa!
Viva Torch.pl! Viva szukajka!

BTW, o tym samym jest w wątkach:
- http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56409.0/highlight,ultrafire+c3.html
- http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,56958.0/highlight,ultrafire+c3.html
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: