trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 05:35:54 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Ltarka taktyczna dla POLICJANTA  (Przeczytany 10354 razy)
lechowiec
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 2009-01-13, 18:35:55 »

jak się przesiadłem z luxeona na pierwsze cree to to była dopiero różnica  Grin dzisiaj ta pierwsza cree ledwo bździ przy nowych zabawkach - jasność rośnie - nam ciągle mało - kiedy to się skończy ?  Wink

Ja się przesiadłem bezpośrednio z żarnika na Q2, sam bym wiele dał, żeby zobaczyć swoje gały wtedy Wink

DBS już mnie tak jasnością nie zaskoczył, ale zasięg to to jednak ma.

U nas niektórzy ochroniarze używają minimaglite na luxeonie lub jakieś małe coś zasilane z CR-ek. Policjanci nie mają porządnych latarek, jeszcze nie widziałem, żeby któryś z czymś topowym chodził. Pod tym względem epoka kamienia łupanego. Podejrzewam, że niejeden policjant nie wie co można teraz kupić i jakie to możliwości ma. Znaną powszechnie marką jest jedynie Maglite.
lipton25
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #31 : 2009-01-14, 18:37:49 »

Masz racje LECHOWIEC najbardziej znana marka u nas w policji jest Magnalite moze dlatego że z tych"lepszych" to własnie te czasem zakupi Ojczyzna wiesz nie dziw sie ze policjanci nie maja topowych latarek skoro sami musieli by je kupic a wydatek okolo 250 zl to nie mało.Wiem ze zaraz ktos powie ze na bezpieczenstwie sie nie oszczedza.I tak mówi sie ze polski policjant ma jedno z lepszych wyposażen a to dla tego ze......duzo kupujemy sami.Dlatego wlasnie dałem temat proszac was o porade na tremat dobrej latarki w rozsadnej cenie i choc nie wszyscy kochają Policje to na tym forum  sie nie zawiodlem dostałem duzo dobrych rad Smiley
pecado
Szef
Opinii: (10)
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

« Odpowiedz #32 : 2009-01-14, 20:56:14 »

chłopaki - sięgając historii to forum wypączkowało z knives, a tam policjantów mnóstwo, bynajmniej ukrytych, a cieszących się prywatną sympatią i szacunkiem dla zawodu. Mam nadzieję, że to nastawienie i tutaj będzie promieniować, bo póki łączy nas wspólna pasja to w zasadzie nie ma co nas dzielić Wink
Co do wyposażenia mundurowych to ja się nie wypowiadam, bo mam skrzywiony obraz: Ci, których znam są akurat dobrze w temacie obeznani i często noszą b. fajne zabawki (choć oczywiście za własne pieniążki nabyte Sad )

pozdrawiam
pecado

Fanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
Tomasz76
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #33 : 2009-01-25, 21:13:00 »

Witam wszystkich forumowiczów Gliniarz
Piszę na forum w sprawie jak wyżej, czyli poręczna latarka do służby. Wybrałem już kilka opcji tylko teraz muszę zdecydowac co kupić.
1 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=532584300
2 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=532583805
3 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=529361122 od Tonia
4 http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=534771297
chciałbym żeby na latarkę pasowała taka nakładka
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=531922476
wszelkie inne propozycje i sugestie mile widziane.

AA MPR FT + DOT, pajączek Native, Endura
pecado
Szef
Opinii: (10)
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

« Odpowiedz #34 : 2009-01-25, 21:17:05 »

ta nakładka może być ciensza, czy ma być konkretnie ta? Bo ta konkretna jest ogromna, ale jest jej węższa wersja Smiley

pozdrawiam
pecado

Fanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
Tomasz76
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 2009-01-25, 21:27:13 »

podałem ją przykładowo bo innej nie znalazłem , posiadam mniej więcej taką http://aukcja.onet.pl/search.php?string=nak%C5%82adka&from_showcat=1&category=13717&country=1 ale mam ja na latarce mctronic/guardsman zasilana 2xr14.
Aha zapomniałem dodać coby latareczka miała tryb świecenia strumień skupiony i strumien szeroki, nie wiem czy ta od Tonia to ma.hmm?
« Ostatnia zmiana: 2009-01-25, 21:53:51 wysłane przez Tomasz76 » Zapisane

Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 2009-01-26, 15:54:57 »

Numeru 4 nie polecam. Właśnie taką miał mój wujas (robi w prewencji) i z latarki pozostała teraz biedalatarka (padł sterownik, a kant głowicy wygiął się tak, że ledwo odkręciłem pierścień mocujący szybkę). C2 (nr 2) ma szeroki spill i wąski spot, może w takim przypadku nie będzie potrzebny focus? Latarka od Tonia prezentuje się nieźle i jest hostem dla D26 (i ma CC, dla mnie +), ale jest spora.

NaŁoCzA Wink

Tomasz76
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #37 : 2009-02-10, 21:00:10 »

kupiłem tą od Tonia, oczywiscie bez kryptoreklamy Tongue , 14cm dla jednych dużo dla mnie w sam raz , chociaż jak ją wziąłem do ręki pierwszy raz to wydała mi sie taka maława(w pracy mam guardsmana 22cm). Moim zdaniem latareczka super i 2x tańsza od np.Fenixa który świeci gorzej. Już widzę jakie oczy zrobią koledzy w pracy jak im ją pokażę. Grin

cziman
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #38 : 2009-02-17, 01:34:51 »

Podczepię się do tematu:

Szukałbym czegoś do przyczepienia sobie do repliki z dealextreme:
- musi mieć jakiś kompatybilny włącznik żelowy
- musi być jasne ( tak na chłopskie oko od Q5 w górę)
- może być zasilane 2xCR123A'mi albo innym, krótkim ogniwem
- Do 30 USD za latarkę + włącznik

Na czasie świecenia w ogóle mi nie zależy, natomiast na możliwości oślepienia przeciwnika już bardziej. Za tą cenę można dostać wyłącznie latarki jednodiodowe więc wielkie taktyczne latarki o mocy dziesięciu wat odpadają Wink

Bardzo byłbym wdzięczny za podsunięcie linka.
BJ System
Opinii: (8)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Kraków

BJ System - latarki, lampy i szperacze

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 2009-02-17, 10:14:04 »

Ja proponuję G2-BK z modułem diodowym LECP60 (150 lumenów) i wyłącznikiem żelowym.
Z rabatem dla forumowiczów budżet nie będzie znacznie przekroczony.

To się sprawdza i w zastosowaniach do replik jak i na oryginałach "... palnych"

Zespół BJ System
Strony: Pierwsza « 1 2 3 +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: