trwa ładowanie paska...
2012-05-24, 01:51:32 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: lenser P7 AAA  (Przeczytany 5166 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
bodo1956
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« : 2008-12-09, 19:06:19 »

zdziwilo mnie brak daty na bateriach dolaczonych do latarki lenser P7, kazda firma dzisiaj wstawia daty.
pecado
Szef
Opinii: (10)
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

« Odpowiedz #1 : 2008-12-09, 19:32:06 »

Bo to są takie "markowe" AAA - żeby w momencie sprzedaży, przy ladzie można było poświecić Wink

pozdrawiam
pecado

Fanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
bodo1956
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2008-12-09, 19:36:04 »

jaja sobie robisz , po co na forum wchodzisz zeby sie nabijac
pecado
Szef
*

« Odpowiedz #3 : 2008-12-09, 19:43:47 »

To Twoje pytanie było serio? Pytasz o chińskie no-name'owe AAA dodawane "za free"  do latarki i dziwisz się czemu nie mają daty ważności?  Grin
Jeśli nie podobają Ci się moje odpowiedzi to trudno, jakoś będę z tym żyć  Evil

pozdrawiam
pecado

Tonio
Kierownik
Opinii: (26)
*

« Odpowiedz #4 : 2008-12-09, 20:09:50 »

zdziwilo mnie brak daty na bateriach dolaczonych do latarki lenser P7, kazda firma dzisiaj wstawia daty.

Witaj na forum,

Pytanie na początek:  jak wchodzisz do kogoś do domu to też się dziwisz czy mówisz najpierw dzień dobry ?

Led Lenser produkuje latarki w Chinach i dodaje tanie chińskie baterie. Braciszkowie, znaczy się właściciele firmy oszczędni są Wink aż by się chciało dodać, jaka firma takie baterie, ale znowu będzie że nie lubię led lensera Wink
pecado
Szef
*

« Odpowiedz #5 : 2008-12-09, 20:12:08 »

aż by się chciało dodać, jaka firma takie baterie, ale znowu będzie że nie lubię led lensera Wink
Bo nie lubisz i nikt Cię nie namawia, ale... przynajmniej dodają cokolwiek Wink

pozdrawiam
pecado

bodo1956
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2008-12-10, 11:34:52 »

nigdzie nie jest napisane ze jak sie wchodzi do sklepu to  obowiazkiem jest wydanie okrzyku witajcie, tak samo traktuje forum, jestem wstrzemiezliwy i nic na to nie poradze. tonio popieram, jaka firma takie baterie, w dodatku baterie sygnuja nazwa firmowa lenser
yano
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2008-12-10, 12:34:05 »

nigdzie nie jest napisane ze jak sie wchodzi do sklepu to  obowiazkiem jest wydanie okrzyku witajcie, tak samo traktuje forum, jestem wstrzemiezliwy i nic na to nie poradze. tonio popieram, jaka firma takie baterie, w dodatku baterie sygnuja nazwa firmowa lenser
Ja jak wchodzę do sklepu, to mówię "Dzień dobry" Wink
Pozwolę sobie tu wrzucić ogłoszenie z innego forum latarkowego, które widnieje wypisane wołami na głównej stronie (i nie tylko):
"...UWAGA...NOWI UŻYTKOWNICY!!! ... brak słowa powitania w waszym pierwszym poście będzie równoznaczny z usunięciem posta i ostrzeżeniem. NA TYM FORUM CENIMY SOBIE KULTURĘ OSOBISTĄ!!!"
Na naszym forum (bo to forum też jest w jakimś stopniu "moje" Grin) także ceni się kulturę osobistą.
Co do meritum - faktycznie brak daty ważności baterii stanowi pewien problem, ale znając dosyć swobodne podejście niektórych producentów do np. podawanych a rzeczywistych pojemności akumulatorków, to równie dobrze można było na takich bateriach napisać np. 2015 - tylko co by to zmieniło?
Co do jakości LL, to nie użytkowałem takiej latarki, jednakże ostatnio w sklepie myśliwskim Właściciel był na tyle uprzejmy, że pozwolił mi trochę pooglądać i poświecić LL P7 właśnie na dołączonych do latarki bateriach. Nie odniosłem wrażenia, że jest to produkt odbiegający jakością wykonania od latarek pochodzących od chińskich producentów, a będących w podobnych cenach (a takowe użytkowałem).
pozdrawiam serdecznie
yano

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Misiakus
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Warszawa - prawy, górny róg

Nosiciel i użytkownik kieszeni :)

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2008-12-12, 18:59:00 »

Ja tam takie baterie odkładam na bok i zużywam albo w jakimś tanim sprzęcie albo komuś oddaje jako gratis do odsprzedawanej latarki Smiley

Jak nie jest na tym napisane Sanyo/Panasonic/Energizer to nie mam po prostu zaufania.
Dodają pewnie alkaliki albo "alkaliki" a nawet markowe lubią czasem powódź zrobić. Mi lat temu kilka wylało kilka kompletów Duracell'i (nie - nie z rynku z podejrzeniem o podróbę tylko z oficjalnej zaprzyjaźnionej hurtowni). A z tego co słyszałem od gościa co się ponoć bawił jakiś czas w sprzedaż GP - rozładowane alkaliki mają skłonności do wylewania bo tak mają Smiley (nie pamiętam czy mówił o konkretnej marce ... chyba ogólnie).

Kupując latarkę za parę PLN lub USD wolę karmić czymś do czego mam zaufanie, ma daty i jakieś pozytywne opinie Smiley

Inna sprawa to qrcze jak firma chce dbać o markę to nie powinna łączyć zachwalanego pod niebiosa produktu z podejrzanym badziewiem oszczędzając parę groszy a tracąc tym w oczach nabywcy.
P.S. Też nie lubię jakoś LedLensera Wink Jako, iż nie używałem to wiem, że za niepasujące mi wzornictwo Smiley

Pozdrawiam

Lumapower M3, P.Tikka XP, LF5XT, Quark AA2 XP-G, Quark MiNi 123 XP-G (wszystkie z ciepłą diodą ), Quark AA tytanowy na neutralnej XP-G, SureFire E2e HA, Photon III, iTP A3 EOS Upgrade, JetBeam PA40 T6
phantom
Opinii: (28)
Mieszkaniec torch.pl

Ledoholik

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2008-12-12, 20:37:07 »

Sęk w tym, że 99% użytkowników i tak nie patrzy na datę ważności czy jest, czy nie ma. (no może za wyjątkiem wydających grubą kasę na CRki Tongue)

pecado
Szef
*

« Odpowiedz #10 : 2008-12-12, 20:39:16 »

(no może za wyjątkiem wydających grubą kasę na CRki Tongue)
Jak się kupuje CRki do przechowywania to pewno warto spojrzeć na daty Wink

pozdrawiam
pecado

lennin
Opinii: (6)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Uć

Zezowate szczęście :]

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2008-12-12, 21:15:00 »

Alkaiki puchną i wyciekają. już 3szt w fenixie E01 takie miałem :| Najgorsze jest to ze wytwarzają sie gazy które skutecznie utrudniają odkręcenie potem :|
pecado
Szef
*

« Odpowiedz #12 : 2008-12-12, 22:34:25 »

A w ilu nowo kupionych LL o takiej historii słyszałeś? Wink Żartuję - to że o czymś nie wiemy, nie znaczy, że nie miało miejsca.
Ale potem... kto Ci każe kupować alkaiki, skoro Ci notorycznie (wręcz) wyciekają?
« Ostatnia zmiana: 2008-12-12, 22:37:03 wysłane przez pecado » Zapisane

pozdrawiam
pecado

lennin
Opinii: (6)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Uć

Zezowate szczęście :]

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 2008-12-12, 23:02:30 »

Powiedzmy że mam free.  Grin Czepiasz sie a sie nie dorobiłem jeszcze AAA akusów.  Tongue
pecado
Szef
*

« Odpowiedz #14 : 2008-12-12, 23:24:24 »

Czepiasz sie a sie nie dorobiłem jeszcze AAA akusów.  Tongue
Bardziej miałem na myśli zainwestowanie w litowe, skoro przechowujesz je w latarce tak długo, że Ci wylewają.

pozdrawiam
pecado

Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: