Witam serdecznie,
chciałbym Wam przedstawić mojego Maglite'a 2D, który został poddany pewnym przeróbkom.
Pacjentem został Maglite 2D w kolorze Gun Metal, który został zakupiony za 75zł na popularnym serwisie aukcyjnym. Wiedziałem, że jakość świecenia zostawia wiele do życzenia, dlatego od razu pokusiłem się na drobną modyfikację.
Dzięki koledze
pecado, któremu w tym momencie chciałbym bardzo podziękować, w przeciągu kilku dni stałem się posiadaczem
niesamowitej soczewki asferycznej, dwóch koszyków 3xAA oraz
krótszej, pozłacanej sprężyny.
Wiedziałem, że potrzebuje diody Cree, wiedziałem też, że sam nie będę w stanie zbudować modułu, dlatego zacząłem rozglądać się po Internecie. Po raz kolejny z pomocą przyszedł użytkownik
www.torch.pl - tym razem był to
mar3, któremu również pragnę bardzo podziękować. Po szybkiej wymianie informacji, w przeciągu tygodnia gotowy moduł był w mojej skrzynce. Do montażu przystąpiłem praktycznie od razu - dremel, lutownica i 30min poźniej latarka zabłysła nowym życiem.
Teraz trochę informacji technicznych:
- Maglite 2D Gun Metal
- 2x koszyk 3xAA, zasilany akumulatorkami 2500mAh
- moduł drop-in z diodą Cree Q5 ~max.9V
- soczewka asferyczna średnica: 52mm, ogniskowa: 34mm
- jeden tryb pracy

Maglite 2D Neuro

Maglite 2D Neuro

Maglite 2D Neuro
Pozdrawiam Neuro
PS: Przepraszam, jeśli zapomniałem o czymś istotnym w opisie - w razie potrzeby uzupełnię niezbędne informacje.
PS2: Prosiłbym o jakieś wskazówki jak technicznie zabrać się do zrobienia zdjęć z beamshotów.