|
« : 2008-12-02, 16:34:34 » |
|
No wiec rok 2008 dobiega konca i mozna bysie pokusic o male podsumowanie, co wg. was bylo najwiekszym wydazeniem mijajacego roku, jaka latarka czy moze dioda lub sterownik albo jeszcze cos innego?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2008-12-02, 18:05:48 » |
|
Czy i kiedy wyjdzie nie wiadomo... (już dobre pół roku poślizgu).
Jak dla mnie zaadaptowanie "Piston Drive" do tanich latarek. Jako najlepszy wyrób - ciekawe jak będzie się sprawować Tiablo ACE.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2008-12-02, 18:51:53 » |
|
A dla mnie chłopacy że do Was wróciłem  A przy okazji jeszcze mnóstwo innych spraw którymi nie chcę Was zanudzać 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2008-12-02, 20:39:21 » |
|
Skupiamy się na tematach latarkowych Tomku.  Dla mnie wydarzeniem roku jest wysyp zaawansowanych latarek, coraz lepiej zaprojektowanych, o sukcesywnie polepszającej się jakości - w przystępnej cenie. Porażką roku - poślizg Surefire i nowe "modele" NT.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2008-12-02, 21:11:38 » |
|
Dla mnie ten rok nie przyniósł w sumie niczego ciekawego jeśli chodzi o technikę latarkową, dużo lepszy był 2007. Raczej nic przełomowego nie zrobili. Ważnym wydarzeniem dla mnie byłyby może nowe modele Jeta, jednak ostatecznie jestem rozczarowany i zrezygnowałem z zakupu. Myślę, że w pamięci po roku 2008 pozostanie mi jedynie żałoba po Rexlight i Raidfire. Ale nie zapeszajmy, jak by co, to przecież jeszcze miesiąc do końca roku pozostał 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2008-12-03, 07:29:22 » |
|
poza tym że dolar był w dobrej cenie dla nas Polaków i można było trochę poszaleć w sklepach zza wielkiej wody, to kicha.... nic ciekawego, forum zasypała chińszczyzna (bez ujmy, też potrzebne i to bardzo) ale brakowało mi czegoś ambitniejszego, był długi okres że nie było po co tu zaglądać. Tak to widzę. Ale ponieważ jestem krytycznie nastawionym realistą (inni to nazywają pesymizm) to się nie przejmujcie.
|
|
|
|
|
|
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." cyt. Stanisław Lem
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2008-12-03, 08:45:58 » |
|
A może pobawimy się w plebiscyt (w osobnym wątku)? Np. "latarka roku". Warunki zgłoszeń: - musi być to model z 2008, który jest dostępny w sprzedaży. - jedna osoba zgłasza jeden model z krótkim uzasadnieniem. - jesli model jest już zgłoszony to nie zgłaszamy go drugi raz. Mozna zgłaszać powiedzmy do 21.12, potem tydzień na głosowanie? Co Wy na to? 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2008-12-03, 08:57:54 » |
|
No to teraz odemnie troche  - Napewno bardzo wazne wg. mnie bylo spopularyzowanie cieplych odcieni diod o rozsadnej wydajnosci. - Kolejne wazne wydarzenie to wysyp bardzo dobrej jakosci latarek z chin, jest w czym wybierac i dla kazdego cos sie znajdzie a jakosciowa nie ustepuja SF. - Rozczarowanie to napewno SF i modele widma  - nie ukrywam ze magia marki SF na mnie dziala i bardzo czekalem na te latarki. I to chbya tyle, ciezo mi przypomniec sobie cos co by bylo warte odnotowania jeszcze.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2008-12-03, 09:08:51 » |
|
jakosciowa nie ustepuja SF.
oj ustępują 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2008-12-03, 10:00:54 » |
|
NiteCore ktore macalem nie wydawaly sie gorsze od SF, ale fakt ani jednego ani drugiego nie uzywalem dluzej, a tylko sie bawilem niestety. Ale to raczej do innego topicu rozmowa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2008-12-03, 22:49:49 » |
|
A może pobawimy się w plebiscyt (w osobnym wątku)? Np. "latarka roku". Warunki zgłoszeń: - musi być to model z 2008, który jest dostępny w sprzedaży. - jedna osoba zgłasza jeden model z krótkim uzasadnieniem. - jesli model jest już zgłoszony to nie zgłaszamy go drugi raz. Mozna zgłaszać powiedzmy do 21.12, potem tydzień na głosowanie? Co Wy na to? nie to że z jakimś entuzjazmem nie z tej ziemi ale dawno nic nie było wtym stylu. Ja zgłąszam E1B, dlaczego?... Bo TAK.
|
|
|
|
|
|
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." cyt. Stanisław Lem
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2008-12-03, 22:58:48 » |
|
Co do Surefire to podobno Titan miał być w grudniu w sprzedaży  Niestety nic z tego. Jedyny plus to fakt, że znana jest orientacyjna cena - 235 $ ( trochę przydrogo :/ )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2008-12-03, 23:09:17 » |
|
Co do Surefire to podobno Titan miał być w grudniu w sprzedaży Niestety nic z tego. Jedyny plus to fakt, że znana jest orientacyjna cena - 235 $ ( trochę przydrogo :/ ) mowa o aluminiowym?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2008-12-03, 23:38:32 » |
|
mowa o aluminiowym?
no ba - tytanowy jest abstrakcyjnie drogi 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|