|
« : 2008-12-01, 14:12:36 » |
|
Panie Bohdanie - co się dzieje z zapowiadanymi na ten rok nowościami? Czy są to opóźnienia w premierze, czy przytkanie związane z realizacjami w pierwszej kolejności zamówień "hurtowych" przez SF? Co z aluminiowym Tytanem?
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2008-12-24, 10:34:04 » |
|
Mamy wszystko zamówione od wielu miesięcy ale.... Jest wszystko na "back order".
Nie podaje terminów bo nie bedę "świecił oczami" za SF!
Z nowości to mamy tylko pióro SF i wszystkie noże SF.
Bohdan
|
|
|
|
|
|
Zespół BJ System
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2009-01-14, 08:24:49 » |
|
A co z zapowiadanymi nowościami np: ED2L i stroną internetowa? ......niektórzy czekają 
|
|
|
|
|
|
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." cyt. Stanisław Lem
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2009-01-14, 09:34:56 » |
|
Witam, Na ten rok SureFire przewiduje dostawy czołówki Saint od kwietnia, innych modeli latarek od lutego. Jak wcześniej pisałem jak dostaniemy to bedziemy informowac.
Mamy najnowsza wersję E2DL-BK (dwa stopnie 120 i 5 lm) - bedą nowe strony w piątek albo w sobote. Niestety jak to zwykle bywa najpierw przyziemne sprawy: inwentaryzacja, zamknięcie roku, itd.
Są nowe wersje kilku modeli latarek (np. U2), strumień ten sam ale znacznie dłuższy czas pracy.
Bohdan
|
|
|
|
|
|
Zespół BJ System
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2009-01-14, 12:21:00 » |
|
Są nowe wersje kilku modeli latarek (np. U2), strumień ten sam ale znacznie dłuższy czas pracy. Bohdan
Strumień w sensie ogólna jasność. Promień jest lepiej skupiony dzięki czemu wzrósł zasięg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2009-01-15, 09:49:32 » |
|
.....Promień jest lepiej skupiony dzięki czemu wzrósł zasięg.
To pytanie? Sugestia ?
Sorry ale nie bardzo kminię tę wypowiedź.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2009-01-15, 15:51:06 » |
|
To pytanie? Sugestia ?
Twierdzenie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2009-01-15, 16:49:50 » |
|
nie qmam Cytuj z: BJ System 2009-01-14, 09:34:56 Są nowe wersje kilku modeli latarek (np. U2), strumień ten sam ale znacznie dłuższy czas pracy. Bohdan Strumień w sensie ogólna jasność. Promień jest lepiej skupiony dzięki czemu wzrósł zasięg. BJ pisze o wzroście czasu działania, Ty o skupieniu , w dodatku "Strumień w sensie ogólna jasność", nie rozumiem tego- wyjaśnisz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2009-01-15, 17:07:04 » |
|
Translation error  ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2009-01-15, 17:40:59 » |
|
Zacytuję: Są nowe wersje kilku modeli latarek (np. U2), strumień ten sam ale znacznie dłuższy czas pracy.
Ogólna jasność ta sama, ale dłuższy czas pracy. A teraz to, co nie zostało napisane. Luxeona V zastąpiło SSC P4, mniejsza powierzchnia emitująca światło w P4 spowodowała zacieśnienie promienia i wzrost zasięgu efektywnego.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2009-01-15, 18:20:30 » |
|
ja tam zrozumiałem, phantom chciał powiedziec że po wymianie diody (o ile tylko to zrobili) zmieni się rozkład swiatła. nie rozumiem czemu inni nie zrozumieli natomiast nie jestem pewny czy zmiany nie były większe także nie byłbym pewny, wydłużony czs pracy - czyli zmienione sterowanie, poczekamy, poczytamy, zobaczymy
|
|
|
|
|
|
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów." cyt. Stanisław Lem
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2009-01-15, 18:27:18 » |
|
Na pewno zmienili ponieważ SSC P4 ma dużo niższe Vf (tak ze 2 razy niższe, do tego stary sterownik był jakby dwudzielny - część obsługiwała dolne, część wyższe tryby), jest też wydajniejsze więc trzeba było zmniejszyć prąd idący w diodę.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2009-02-01, 23:52:51 » |
|
czy wiadomo kiedy bedzie dostepny dlugipis sf? The SureFire™ Pen -o taki mi chodzi
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2009-02-02, 11:20:53 » |
|
Długopisy SureFire są, oops już nie ma ale mamy w ofercie i czekamy na dostawę.
Mamy także nowe E2DL 120 lm/10 lm
Jak pisałem wcześniej na inne nowości czekam aż bedziemy je mieli w Polsce a nie w katalogu.....
SureFire zmienia diody na diody o lepszym binie zachowując strumień światła dotychczasowy ale dzięki temu zwiększa - wydłuża się czas pracy latarek.
Bohdan
|
|
|
|
|
|
Zespół BJ System
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2009-02-02, 11:33:11 » |
|
Czekam z niecierpliwością. Oprócz latarek mam jeszcze zajawke na pióra i długopisy
Ps:A tak przy okazji to jaka jest cena orientacyjne?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2009-02-02, 19:19:34 wysłane przez Vascator »
|
|
|
|
|
|