Witam,
Jako, że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym się ze wszystkimi przywitać i pozdrowić!
Na wstępie do części merytorycznej mojego postu zaznaczam, że przeczytałem kilka postów na forum, trochę poczytałem o różnych latarkach, kilka recenzji, glosariusz. Niestety jako, że się na tym wszystkim całkowicie nie znam kieruję sie do Waz z pytaniem co wybrać?
Miałem kiedyś latarkę VB-16 z diodą P4. Miała 32 (w tym 28 niepotrzebnych) tryby świecenia, fajne etui montowane do paska, po zdjęciu głowicy robiła w namiocie za lampę. Zasilana jakimiś 2 niestandardowymi (w sensie takimi co w kiosku ich nie kupię) "paluszkami".
Ponieważ z przyczyn ode mnie niezależnych została mi ona odebrana, szukam czegoś na jej miejsce za powiedzmy 300zł. Szukam latarki typowo na biwak, oraz jako awaryjnego światła kiedy w chacie prąd padnie. Chciałbym żeby:
- Była w miarę porządnie wykonana, choćby częściowo wodoszczelna, żeby na deszczu nie zamokła, a po upadku na ziemię nie rozpadłą się na 100 puzzli.
- Miała ze 3 tryby świecenia
- Była możliwość dołączenia dyfuzora lub innego "patentu" na rozproszenie światła w namiocie 10-osobowym.
- Mile widziana możliwość regulacji szerokości promienia tak aby np. raz mogła robić za thrower (szumnie to nazwałem, ale zamysł +/- zachowany), a po regulacji fajnie oświetlała szerokim promieniem obiekty znajdujące się bliżej.
- Możliwie długo świeciła (zdaje sobie sprawę, że cudu nie będzie, ale jak patrzyłem na Alledrogo to niektóre świecą np 1h co mnie nie do końca interesuje :/)
Z latarek wypatrzyłem sobie:
- Fenix TK 11 / TK 10
- JetBeam Jet-III Pro Military Series Q5
- Dereelight CL1Hv4
Oczywiście to są tylko takie jakie były na Alledrogo. Nie ma problemu, żebym kupił na bazarku, nową lub używaną w dobrym stanie - ma działać i się nie psuć

, może też być jakiś projekt autorski, widziałem, że jeden z użytkowników z Mosiny pod Poznaniem się w tym lubuje

Z góry dziękuję za wszelkie wypowiedzi, podsunięte pomysły i wskazówki

Pozdrawiam
UBER-Noob