Witam wszystkich użytkowników forum, jako nowy na forum najpierw chciałbym się przywitać

Zastanawiałem się ostatnio nad zakupem latarki do codziennego użytku (dom, piwnica, samochód, wycieczki, spacery itp). I tak zacząłem przeglądać sieć w poszukiwaniu ciekawych ofert, i w końcu znalazłem wasze forum. Po przeczytaniu sporej liczby tematów, zorientowałem się, że w sprawie latarek nie wiem nic

dlatego też chciałbym zwrócić się do znawców i ekspertów o pomoc w wyborze latarki

Nie chciałbym kupić jakiejś chińszczyzny, a ciężko mi się zorientować we wszystkich firmach i modelach. Oto moje kryteria:
- zasilanie 2xAA (ze względu na dostępność, wielkość samej latarki i koszty) myślę, że nie potrzebuję latarki na baterię, o których istnieniu nawet nie mam pojęcia. Chyba, że się mylę?
- LED jako źródło światła,
- 3 stopnie natężenia światła (lub co najmniej dwa), aby móc dostosować czas pracy i natężenie do potrzeb.
- zależy mi, aby latarka posiadała możliwie dużą moc, nawet jeśli miało by to oznaczać czas pracy poniżej 20 minut w najmocniejszym trybie pracy. Chciałbym mieć mocne źródło światła, gdy będę tego potrzebować,
- metalowy korpus, wodoszczelna (deszcz itp)
- Strumień światła raczej rozproszony (ale też bez przesady)dobra do oświetlenia drogi przed sobą, pomieszczeń itp. Czy istnieją latarki z regulowanym strumieniem światła?
- limit cenowy to 150 zł, maksymalnie 200zł. Latarka dostępna w Polsce.
Z góry dziękuję za pomoc