Mała przeróbka fajnego throwerka

Tiablo A9
Tiablo w standardzie ma sterownik step-down którego można zasilać od napięcia 3.6 do 9 v - jedno ogniwo 18650 daje dłuuuugi czas świecenia ale bez stabilizacji prądu - jasność spada w miare świecenia
Przy dwóch ogniwach 123cer lub RCR mamy już płaski output ale krótszy czas działania

... po testach zanurzeniowych

...

Tiablo A9
Zmiana trybów polega na pełnym kliknięciu wyłącznikiem, czyli mamy - klik low - klik high - klik off - itd. Możemy sobie przeklikać na tryb high i poprzez odkręcenie "taill capa " wyłączyć latareczkę - dokręcamy i mamy od razu high na start
To tak w skrócie co nam daje fabryczne Diablo
Pierwszą rzeczą którą zmieniłem był 3 pozycyjny wyłącznik, dałem typowego klika - on - off - on - off .... revers jak by co

nowy klik na swoim miejscu

Tiablo A9
Driver - jedno trybowa Lambda przerobiona przez Arka ( calineczka)

, przerobiona czyli dodane tryby, ustawianie jasności dla każdego z osobna.... najróżniejsze stroboskopy i inne mrugania
driver na swoim miejscu - fajnie że jest plastikowa zaślepka, bebechy nie wyłażą na wierzch

Tiablo A9
po wymianie elektroniki można ją tylko zasilać jednym ogniwem litowo jonowym, najlepiej 18650 .
Standardowo na jednym ogniwie miałem 22 tyś. luksów/m, teraz mam trochę ponad 24 tyś l/m

mogło by być troszkę więcej co nie ? Myślę że winna jest w tym przypadku szybka, oczywiście trafiło na mnie i była odwrotnie zamontowana - powłoką na świat

Cała zmatowiała .....
W miarę możliwości czasowych zrobię jakiś pomiar czasu działania