Może sie komuś przyda.
Po wyjęciu z Blistra miały:
1: 1650 mAh
2: 1625 mAh
Po Naładowaniu i odczekaniu 24h
1: 1910, 1930 mAh
2: 1915, 1920 mAh
Prąd rozładowania 300 mA do napięcia 1V.
2100 mAh nie mają i mieć nie będą.
Miło zaskakują wydajnością. Bezpośrednio po wyjęciu z blistra dają taki sam prąd zwarcia jak nieśmiertelne Ni-CD. Na Moim powiedzmy to szumnie "zmodyfikowanym" Mastechu dostałem 17Amper.
Myśle że gdybym je podłączył na skróconych kablach dostałbym 30A. Tyle dają Ni-CD.
Tutaj test Eneloopów z CPF które IMO są takimi samymi akumulatorami w innej koszulce.

Varta Ready4use
Ok. Jeden idzie do mordowni. Będzie rozładowywany w CustomRexie do zera. Rex potrafi wyssać do 0.2V.
Drugi będzie polegiwał. Sprawdze ile straci po miesiącu a może po dwóch

=========================27-07-2008========================
Samorozładowanie:
Pojemność wyjściowa - 2035 - mierzona bezpośrednio po naładowaniu.
Po dwóch tygodniach - 1870 mAh
Po Miesiącu - 1825 mAh
Po dwóch Miesiącach - 1750 mAh
~10% po 30 dniach co pokrywa sie z innymi testami "eneloopopodobnych". Trzeba wziąść pod uwage fakt że samorozładowanie zwalnia w czasie.
Zresztą, Polecam choćby ten profesjonalny test innych "Eneloopopodobnych" Akumulatorów.
http://www.candlepowerforums.com/vb/showthread.php?t=149804Drugi Akus był rozładowywany do zera. Po 10 Cyklach stracił trwale ~250 mAh choć jego rezystancja wewnętrzna nie wzrosła i po za utratą pojemności innych niedomagań brak

Sprawdziłem pobieżnie wydajność w niskich temperaturach.
Zwarty, pokryty szronem ( około -12c ) akumulator dawał ~12A prądu zwarcia co jest wynikiem porównywalnym z bateriami alkalicznymi które sprawdzałem w temperaturze pokojowej