trwa ładowanie paska...
2012-05-23, 14:24:54 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: zamawianie w bj system: jak to jest?  (Przeczytany 10823 razy)
BJ System
Szef działu
Opinii: (8)
*

Miejsce pobytu: Kraków

BJ System - latarki, lampy i szperacze

« Odpowiedz #15 : 2009-02-26, 08:47:55 »

W większości przypadków bardzo łątwo oczernić firmę:
wystarczy:
1. zalogować się do jakiegokolwiek forum tematycznego (bardzo łatwe, nawet nie trzeba podawać prawdziwych danych), Aniołek
2.  nawrzucać na firmę  Evil
3. cieczyć się z efektu (obojętnie czy słusznie czy nie) - gdy firma istnieje na forum to może zareagować, gdy nie istnieje to... komentarz zostawiam forumowiczom. Huh?

Zespół BJ System
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #16 : 2009-02-26, 08:54:02 »

Mam prośbę do wszystkich użytkowników Torch.pl

Jesteśmy forum ściśle informacyjnym przeznaczonym dla miłośników małych źródeł światła. Nie
jesteśmy ani sądem ani bazarem. Proszę zatem wszystkich o wstrzymanie się z ekstremalnymi
wypowiedziami w relacjach klient/sprzedawca. Dorośli i wyrozumiali ludzie załatwiają takie
sprawy między sobą bez wyciągania "brudów" na zewnątrz.

W charakterze informacyjnym założyłem ten wątek aby każdy z was miał możliwość napisać coś
o sklepach i przy okazji o nich poczytać. I proszę was o wystawianie swoich opinii w takim miejscu.
Życie jest życiem i nie zawsze wszystko idzie tak jakbyśmy sobie tego życzyli, jeżeli sklep się potknie
napiszcie o tym, jeżeli dobrze się sprawił, też o tym napiszcie. Ale trzymajmy to w pewnych granicach.

Rozumiem, że wielu z nas wydaje się że skoro są klientem to są panem, ale to nie zawsze tak
działa i proszę o tym pamiętać. Czasami klienci są maksymalnie upierdliwi i denerwujący. Czy
któryś z naszych forumowych dealerów zakładał osobny wątek, albo sam od siebie gdzieś pisał:
Nie róbcie interesów z XXXYYYZZZ - bo to mała menda jest co najpierw zabiera naszemu
handlowcowi kilka godzin czasu a potem decyduje się na zabawkę za 1PLN i jeszcze psioczy,
że wysyłka 2 dni szła a nie 1?

Nie zdarzyło się to jeszcze i wierzcie mi, że jeśli się zdarzy to będzie to tylko 1 i ostatni raz.
Dlatego proszę abyśmy nie zamieniali tego forum w miejsce przepychanek - bo nie od tego
ono jest.
BJ System
Szef działu
*

Miejsce pobytu: Kraków

BJ System - latarki, lampy i szperacze

« Odpowiedz #17 : 2009-02-26, 08:57:04 »

Zgadzam się !!!
Mogę napisać wiele na ten temat......

Bohdan

Zespół BJ System
MariuszG
Opinii: (0)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #18 : 2009-02-26, 12:48:48 »

Przepraszam ale po otrzymaniu formalnego "ostrzeżenia" od Esthana nie będę na forum poruszał tego tematu, skoro on sobie tego nie życzy. A też mógłbym zamieścić ciekawe wycinki z maili...
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #19 : 2009-02-27, 08:28:07 »

znam takich co potrafią krytykować za to że sklep im nie sprzedaje poniżej kosztów.

od rzucania pustych haseł oskarżajacych to sa politycy kolego MariuszG, jezeli twoja niechęć do tego sklepu przerodziła sie na konflikt osobisty i musisz się wyżalić to opisz problem w sposób nie denerwujący innych tzn: bez agresji i obrażania. A jak ci to nie wystarcza to se jedź do Krakowa i osobiście sprawę wyjaśnij niewyprózniając sie na forum, przynajmniej tym.

Ja na to forum lubie zaglądać bo w przeciwieństwie do innych kultura tu panuje, o polityce się nie rozmawia i mam nadzieję nie ma pedofili Smiley.

A też mógłbym zamieścić ciekawe wycinki z maili...
- a co pan Bohdan nawsadzał ci, bo jak pisałeś maile w podobnej formie jak posty to się nie dziwię.
Też kiedys miałem mała sprzeczkę z BJ ale po przemyśleniu sprawy i ochłonięciu uważam, że wina była obopulna, ja trochę za bardzo upierdliwy a on trochę za ostro mi o tym powiedział. Teraz do tematu podchodzę normalnie i wszystko jest ok.

proponuje zapomnij o temacie i tej firmie aż ochłoniesz, SF nie musisz kupować są inne fejne latarki, może ci kiedyś przejdzie albo i nie.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
MariuszG
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #20 : 2009-02-27, 12:08:39 »

Jak napisałem, tematu nie kontynuuję ale możecie wierzyć, że to nie ja zacząłem rzucanie błotem i przede wszystkim nie ja chciałem rozmawiać z tą firmą.
W.Zajcev
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #21 : 2009-03-15, 17:10:59 »

Jak mamy Ci wierzyć to wklej wszystkie e-mail a nie ciągle piszesz że nie to nie twoja wina itp.

Kazik
Opinii: (19)
Mieszkaniec torch.pl

Miejsce pobytu: Wro :)

Ignoruj
« Odpowiedz #22 : 2009-03-15, 17:17:45 »

Jak napisałem, tematu nie kontynuuję

I niech tak zostanie. Eshtan już się na ten temat obszernie wypowiedział.

NaŁoCzA Wink

MariuszG
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #23 : 2009-03-15, 18:00:36 »

Zamiast wklejać, wyślę w załączniku.
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #24 : 2009-03-16, 10:49:57 »

Witaj MariuszG,

jeszcze raz się rozpisze na ten temat po tym jak dostałem maila z pewnym załącznikiem.

Po pierwsze czy masz pozwolenie od pana Bogdana na udustepnianie innym waszej korespondencji. na to sa paragrafy - to po pierwsze, Nawet sam się zastanawiam czy bezpiecznie jest coś do ciebie napisać!!!!

Po drugie jak już przesłałeś to pobieżnie przeleciałem tekst i uważam że niesłusznie czepiasz się Pana B. to jest nieduży sklep, postarali się o autoryzacje i dostali deal od SF i wszyscy którzy chcą oficjalnie kupić coś od SF są na nich skazani, tak już jest.

Natomiast co do pretensji to odpowiedz mi na pytania:

- kupiłeś latarkę G3, czy dostałeś to co zamawiałeś?

- czy działa ona poprawnie w oryginalnej kompletacji?

- czy ilośc światła jej funkcjonalność, czasy świecenia w oryginalnej konfiguracji odbiegają od tego co podaje produceny/sprzedawca?

- czy gdziekolwiek masz zasadną przyczyne dla której możesz coś udowodnić że dostałeś coś innego niż było ci oferowane?

co do zapowiedzi pana Bohdana to już na forum przyzwyczailiśmy się, czasami rzucał się na różne sprawy, po czym to nie wypalało, było tak z wieloma próbami modowania latarek SF, zapowiedzi nowych akumulatorów, ładowarek nawet opcjonalnych żarników były i w większości niewypaliły, ale nie wypaliły dlatego że nie chciał wypuścić bubli na rynek, po drugie akumulatory litowe niezabezpieczone wymagają minimum uwagi przy użytkowaniu, w przeciwnym wypadku można zrobić sobie kuku.

Ja uważam że nie masz racji tak ostro atakując ten sklep, wasz konflikt wynika bardziej z twojego niezadowolenia z wybranego produktu, jakbyś się oparł na wiedzy co po niektórych na forum to byśmy ci spokojnie doradzili jak zrobić potwora z G3 bo to bardzo wdzięczny obiekt możliwości modowania są bardzo duże.

Latarki SF są kierowane do grupy odbiorców bardzo specjalistycznej. Zwykłym użytkownikom nawet hobbystom wystarczą dobre chinki. Źle wybrałeś jak na początek a reszta to konsekwencje.

Na twoim miejscu nie wygłupiałbym sie już i dał spokój, bo na tym forum to brzmi śmiesznie.

Naprawdę to forum pozbawione jest takich incydentów i plucia śliną i bardzo bym chciał aby tak pozostało, tutaj nikt za sensacją nie weszy.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
MariuszG
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #25 : 2009-03-16, 11:20:29 »

BJ użyło części korespondencji wcześniej. Nie chciałem wklejać jej na forum, więc całość wysłałem osobom, które miały jeszcze wątpliwości.

Latarkę kupiłem na podstawie rekomendacji z forum i wskutek zapewnień z BJ, że WKRÓTCE dostanę do niej aku. Przez dwa lata ich nie dostałem. Tyle.

Please - o ile ktoś ma jeszcze pytania, to na priva.

M
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #26 : 2009-03-16, 12:32:00 »

Please - o ile ktoś ma jeszcze pytania, to na priva.

więc całość wysłałem osobom, które miały jeszcze wątpliwości.

tak do twojej wadomości - Ja sie o twojego maila nie prosiłem i do dyskusji nie zapraszałem, nie ciągnę tej sprawy tylko ty.

Jeżeli tak w twoim mniemaniu wygląda, że to Ciebie się ciągnie za język to nie dziwuję sie że popadłęś w konflikt.

Niech ktoś zamknie ten wątak, bo mnie denerwuje.

cyt. Stanisław Lem
Strony: Pierwsza 1 2 +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: