trwa ładowanie paska...
2012-05-23, 14:24:30 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: zamawianie w bj system: jak to jest?  (Przeczytany 10823 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Guldan
Opinii: (0)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Poznan

rozowy jamnik

Ignoruj
« : 2008-05-12, 14:02:32 »

osobiscie z bj zamawialem dwie rzeczy. modul z dioda i nasadke f04. za kazdym razem nie dostawalem zadnego potwierdzenia, ze zamowienie zostalo przyjete, paczka nadana czy cokolwiek w ten desen. paczka po prostu przychodzila. za pierwszym razem dosc szybko, za drugim juz sie troche naczekalem (ponad tydzien zdaje sie), w kazdym razie pisalem mejla czy zamowienie zostalo przyjete bo cicho i glucho.

natomiast teraz to ja juz nie wiem, moja mama zamowila latarke dla strozow do firmy (taka jak z tego tematu: http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,55262.msg197098.html#msg197098). zamowienie zostalo wyslane jeszcze przed majowka i co? ani potwierdzenia, ani paczki, ani be, ani me...

rozumiem ze panowie moga nie miec czasu zeby udzielac sie na forum, ale czyzby nie mieli czasu zeby napisac mejla "zamowienie zostalo przyjete", "paczka zostala nadana" albo zeby w ogole nadac paczke? no troche nie powazne, a firma ponoc taka super Sad

Monster G2 in progress Wink
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2008-05-13, 18:49:16 »

Niestety muszę się z tobą zgodzic, coś w kontaktach z tą firmą szwankuje, na zapytania o dostępnośc, aktualne ceny czy też inne techniczne ostatnio nie otrzymuje odpowiedzi co lepsza to samo twierdzi mój kolego spoza forum. Swojego czasu dostałem nieprzyjemnego maila że zawracam im głowę i mają ważniejsze rzeczy na głowie po tym jak w ciągu 1,5 tygodnia wyłałem mail z tym samym zapytaniem trzy razy i dopytując się czemu nie odpowiadają. Zrobiło mi się trochę głupio Sad. dodam że starałem się by miły a nie roszczeniowy - może trochę upierdliwy, ale to w końcu im powinno zależec na zdobywaniu klienteli, tym bardziej że na rynku cywilnym ich produkty można traktowac jako coś w rodzaju luksusowych.
Na chwilę obecną jeśli chodzi o SF to zaopatruje się w zagranicznych sklepach, nie wszystkie, ale niektóre wysyłają Smiley tylko trzeba poprosic.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
BJ System
Szef działu
Opinii: (8)
*

Miejsce pobytu: Kraków

BJ System - latarki, lampy i szperacze

« Odpowiedz #2 : 2008-05-25, 18:09:14 »

Guldan,
Trudno odpowiedzieć na e-mail, którego nie otrzymaliśmy......
E-maili jest ich czasem bardzo duzo ale staramy się odpowiadać. Nie zatrudnimy jednej osoby tylko do odpowiadania na e-maile.
Czasami tracimy czas nie pytania na które klient gdyby przyczytał co nieco o latarkach choćby na tym forum to by ich nie zadawał!

Brutusik,
Z tego co wiem to odpowiadaliśmy! Nie odpowiadamy szybko na forum w czasie godzin pracy bo niestety nie ma na to czasu!
Zamówienia prosiliśmy o przesyłanie na firmowy e-mail. Jeżeli po dwóch dniach roboczych nie ma odpowiedzi to należy e-mail powtórzyć.

Z końcem kwietnia i na początku maja mieliśmy klientów, którzy wysyłali zapytania z darmowych kont pocztowych i nie tylko. Kilka z tych zapytań nigdy do nas nie dotarło! Dopiero rozmowa telefoniczna załatwiła sprawę (klient po paru dniach zadzwonił czemu nie ma odpowiedzi). Był przypadek klienta gdy firmowy serwer blokował pocztę wychodzącą (rzekomo wysłaną do nas).
Nasza poczta jest tak ustawiona że żaden polski e-mail nie jest blokowany.

Zespół BJ System
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #3 : 2008-06-02, 14:48:17 »

Pozwolę sobie wrzucić swoich groszy kilka z własnej praktyki i po rozmowach z Panem Bohdanem.
Tak dla uzdrowienia kontaktu międzyludzkiego kilka porad:

1. Potwierdzenie odbioru - mam to w Outlooku i używam od lat dwóch. Nie dostaję potw. odbioru
przez 48 godzin - ponawiam próbę, kolejne 48h ciszy - dzwonię, pytam itp. Internet nie jest wolny
od wad.

2. W mailach z zamówieniami podać pełne dane osobowe + nick z forum i odpowiedni temat oraz info
o co w ogóle chodzi. Zwięźle i treściwie. BJ System jest jedno, a klientów wiele - więc im jest się
łatwiej w tym pogubić - takie dane się szybko do przelewu itp przyporządkowuje. Im więcej sensownych
danych tym szybsza obsługa.

3. Przelewy - podpisywać się tam imieniem, nazwiskiem, adres - nie zawsze banki podają to w
w przelewie. Dostaje się potem przelew od np. Tomek nr Konta 887112198981218 i nie wiadomo
co z tym zrobić. Dostałoby się przelew od Tomasz Iksiński, ul. Znana 12/33, 88-167 Płock byłoby
wiadomo.

I tyle, ja tak od dawna załatwiam wsie sprawy ze sklepami sieciowymi i większych problemów nie mam.
« Ostatnia zmiana: 2008-06-02, 14:51:11 wysłane przez Esthan » Zapisane
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2008-06-02, 23:03:42 »

Jeśli chodzi o zakupy w BJ to nie miałem z nimi problemu z niewywiązaniem się z transakcji, jak już nawiązało się kontakt to dało się kupic w miarę bez problemu, -jedynie długo przesyłka szła, Kupiłem od nich w przeciągu 2 lat L2, L1, E1L, E1B, G2, trochę akcesorii i baterii (niekoniecznie w tej kolejności) więc myślę że nie jestem kiepskim (bo poważnym to nie bo kto z nas jest) klientem.
Natomiast irytuje mnie podejście do klienta, naprawdę dostałem tak niemiłego maila, jak próbowałem grzecznie!!!ponawiac maile z zapytaniem o dostępnośc, że doszło do krótkiej sprzeczki mailowej, którą musiałem JA załagodzic (bo druga strona nastawiona była już na wojnę), bo inaczej poszłoby w obrazę, a ja nie lubię niedomówień i awantur - ale mi niesmak został. Co do tego że maile nie dochodzą jest metoda wysyła maile z rządaniem potwierdzenia - wszystkie dochodziły - tylko na niektóre odpowiedź. Jeszcze raz powtórzę że sprzety z tej półki cenowej powinny byc sprzedawane w troszkę milszych okolicznościach i na innych zasadach a nie jak tanie skarpety na straganie: "Bierze pan czy nie bo inni czekają". trochę profesjonalizmu nigdy nie zaszkodzi... można się pouczyc od innych sklepów zza oceanu, kupujesz za dużo niższe pieniądze a jesteś traktowany poważnie - krótkie treściwe odpowiedzi na zapytania, potwierdzenia zamówień, potwierdzenia wysyłki - przy zakupach internetowych to daje poczucie że coś się dzieje z twoim zamóweiniem, a nie wysyłasz przelew (dobrze opisany) potwierdzasz przelew mailem z informacją skąd, ile, za co i... cisza tydzień, następnie mail czy pieniążki dotarły, czy przesyła nadana?... cisza dzień, .. drugi...jeszcze jeden mail i odpowiedź: "paczka wysłana tydzięń tamu" - uff -  jednak nie jest źle jest odzew, w końcy paczka przychodzi i wreszcie się człowiek uspokaja że oszczędności na ukochany gadżet nie stracone.

No i co, tak ma wyglądac kupowanie najdroższych w swojej klasie latarek w Polsce?

Chyba że to mi się już od dobrobytu w głowie przewraca Smiley - to mi powiedzcie

nie twierdzę że nie będe już kupowac w BJ. nie oczerniam ich i nie obrażam się na nich ale chcę byc traktowany poważnie tak jak ja traktuję ich przy kupowaniu, jeżeli bedą otwarci na klientele będą się o nią minimalnie starac będą we mnie miec kupca, jak będe traktowany jak nachalny gośc, który ma płacic i spadac - no cóż niektóre inne sklepy sprzedają Surefire za granicę...

wszystko co powyżej opisane jest wynikiem doświadczonych przeżyc do których wszelkie prawa zastrzeżone:)

i na koniec dodam że nie lubię takich wątków bo mi psują nastrój. Dobranoc.

"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
cyt. Stanisław Lem
MariuszG
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2009-02-23, 17:14:19 »

Ja też mam źle wspomnienia na temat pracy tej firmy. Odradzam szczerze wszelkie zakupy! Napiszę chyba do Surefire, jak postrzegam ich polskiego dystrybutora.
W każdym razie na forach łowieckich informuję Kolegów, by nie kupowali Surefire'a.
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #6 : 2009-02-23, 22:10:58 »

MariuszG mam pytanie kiedy ostatnio zamawiales w BJ?
na poczatku gdy powstal torch i BJ weszlo do nas jako dzial sponsorowany to byla... tragedia (choc to slowo jest chyba zbyt lagodne Wink ), brak kontaktu, brak jakichkolwiek info o zamowieniach i jeszcze dlugo by wymieniac
nie wiem jak inni teraz maja kontakt, ale ja w tym miesiacu zlozylem 3 zamowienia (drobne, bo na kwoty 150-200 zl) i poza pierwszym zamowieniem gdzie mielismy male niedogadanie na temat dostepnosci towaru, jest swietnie
skladam zapytanie ofertowe, potem negocjacje cenowe i wysylka potwierdzona mailem, odpowiedzi na maile z opoznieniem 15-30 minut, wiec ja moge polecic sklep bez wahania
w tej chwili powstaje nowa strona i nowy sklep, co mam nadzieje jeszcze polepszy z Nimi kontakt

Dla wyjaśnienia: zamówił latarkę w 2007 roku
« Ostatnia zmiana: 2009-02-25, 07:40:14 wysłane przez BJ System » Zapisane

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2009-02-24, 12:46:18 »

3 zamowienia (drobne, bo na kwoty 150-200 zl)

no faktycznie hurtownikiem to ty nie jesteś  Smiley

ja też stwierdzam poprawę w kontaktach, bo transakcje jak już wcześniej do nich doszło to były realizowane ok. i zawsze dostałem to co zamawiałem.

fakt faktem że BJ mógłby rzeczywiście zainwestować w projekt strony sklepu internetowego z prawdziwego zdarzenia (zakupy nie na maila) - myślę że oszczędziło by to wielu nieporozumień.

cyt. Stanisław Lem
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #8 : 2009-02-24, 16:44:01 »

Kwestia ilości klienteli i kosztów, rachunku ekonomicznego i takich tam. Niemniej,
ja tam na kontakt z BJ nie narzekam. Czasami trwa długo czasami leci szybko ale
na końcu dostaję to co chcę :]
brutusik
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2009-02-24, 22:04:30 »

na końcu dostaję to co chcę :]

nie inaczej... o to w końcu chodzi Smiley

cyt. Stanisław Lem
MariuszG
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #10 : 2009-02-25, 15:45:33 »

Ja czekałem dwa lata Zły Właśnie opisałem historię na największym forum łowieckim i mam nadzieję, że już więcej nikt z Kolegów myśliwych w BJ System nie kupi. Pojutrze widzę się z kolegą z ... powiązaniami z wojskiem i policją (niezłymi) i też mu opowiem tą historię. Po mailach od tych  Lips Sealed postaram się uprzyjemnić im robienie biznesu. Aha! Oczywiście jestem już w kontakcie z centralą SureFire Evil

http://www.torch.pl/forum/Themes/default/images/warnwarn.gif
zamawianie w bj system: jak to jest?
 W wątku o SureFire G3 zwracałem Ci bardzo delikatnie uwagę na zachowanie. Widzę, że masz duży problem z nienawiścią i agresją a także charakteryzujesz się mściwością. Nie podoba mi się to i dlatego dostajesz formalne ostrzeżenie. Za kolejną taką wypowiedź zostaną wyciągnięte dalsze konsekwencje.

Od takich wypowiedzi jest wątek na forum który jeśli mnie pamięć nie myli osobiście założyłem w celu trzymania porządku. Aby nie być oskarżonym po raz kolejny o stronniczość w stronę SF albo BJ System zostawiam oryginalną wypowiedź. Niech inni moderatorzy o niej decydują.

Esthan
« Ostatnia zmiana: 2009-02-25, 19:26:24 wysłane przez Esthan » Zapisane
wmfelek
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2009-02-25, 16:13:34 »

MariuszG- podaj linka do tego forum lowieckiego
jaybee
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2009-02-26, 01:08:13 »

Musieli MariuszowiG niezle napaskudzic. Podobnie jak wmfelek tez chcialbym poznac jakies szczegoly.
Mam nadzieje, ze nie jest to naganne/karalne/w zlym tonie/whatever  Wink

J.B.TANSTAAFL
BJ System
Szef działu
*

Miejsce pobytu: Kraków

BJ System - latarki, lampy i szperacze

« Odpowiedz #13 : 2009-02-26, 08:27:29 »

Zakup latarki w 2007, dużo później zamówienie modułu LED (zrealizowane) i akumulatorów 17500 (nie zrealizowane ze względu na ich brak, dostawa dopiero w lutym 2009).
E-mail z 17 lutego 2009 od p. Mariusza G:
.... Dwa lata zabawy i mam się cofnąć do punktu wyjścia, zapominając o moim zawodzie?! Sam Pan wie, że to niemożliwe. Nie chciałbym, żeby Pan pomyślał, że przyświeca mi chęć "zarobienia" ale uważam, że w takiej sytuacji powinienem aku i ładowarkę otrzymać gratis wraz z przeprosinami. Może Pan również wymyślić inny sposób rekompensaty, o ile zależy Panu na takim kliencie, jak ja. Jak napisałem, obecnie nie wydam u Pana złotówki i dlatego rabat mnie nie interesuje - zakłada on bowiem z mojej strony chęć współpracy, której na dzisiaj nie ma. Być może Pana postawa coś zmieni........

Po odmowie przesłania darmowego: akumulatorów i ładowarki zaczęło się obwinianie nas i groźby.
I tyle, na tym z naszej strony koniec, nie będzie więcej komentarzy ani wyjaśnień!!!!!

Wypowiedzi na forum są dla nas konstrukcyjne jak nawiązują do rzeczywistych błędów i możemy je poprawić przez np. lepszą obsługę i co teraz robimy potwierdzanie zamówień, informacje o wysyłce. Za takie krytyczne uwagi dziękuję.

Co pewien czas notujemy nasilające się ataki zwłaszcza przed przetargami czy innymi zamówieniami, czasem nawet firmy współpracujące "zapominają" że u nas zamawiały!
« Ostatnia zmiana: 2009-02-26, 08:42:13 wysłane przez BJ System » Zapisane

Zespół BJ System
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #14 : 2009-02-26, 08:40:58 »

chetnie poznalibysmy sytuacje blizej, tak z czystej ciekawosci Wink
tak czy inaczej taka wrogosc niczego nie zmieni i nie pomoze w wyprostowaniu sytuacji

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: