trwa ładowanie paska...
2012-05-23, 14:12:35 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Co jest z Tą Nitecore Defender Infinity ???  (Przeczytany 4020 razy)
yano
Opinii: (10)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: LJA ;-)

zwykły gadżeciarz - amator

Ignoruj
« : 2008-04-30, 07:35:08 »

Kupiłem ostatnio Nitecore Defender Infinity. Latarka fajna, rozmiar kompaktowy, programowalna - wszystko super. Ale do czasu. Podczas zmiany trybów w trakcie świecenia latarka zaczęła migać - średnio z częstotliwością 1,5 do 2 sekund. Tzn. dioda zapala się na ok. 1,5 sek. a potem na taki sam okres czasu gaśnie. Dzieje się to w trybie max, natomiast w trybie low latarka bądź miga z taką samą częstotliwością, bądź nie świeci wcale. Dzisiaj w trybie low świeci z maksymalną jasnością, przy okazji miga, lub nie świeci w ogóle. Z kolei po przełączeniu w tryb max miga w opisany wyżej sposób, świecąc czasem z jasnością maksymalną, czasem z jasnością zaprogramowana na tryb low. Ogólnie - latarka nie nadaje się do użytku - po włączeniu zapala się i gaśnie kiedy chce. Dodatkowo przy poruszaniu głowicą także zmienia poziom jasności i zaczyna lub przestaje migać. Latarka zasilana ogniwem trustfire 14500: http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3435
Czy ktoś mógłby coś doradzić? Latarka jest ogólnie fajna, poza tym za takie pieniądze spodziewałem się, że nie będę miał z nią problemów
pozdrawiam
yano

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Tonio
Kierownik
Opinii: (26)
*

« Odpowiedz #1 : 2008-05-26, 14:47:46 »

Witaj,

1. sprawdż latarkę na akusie AA, miganie na 14500 może oznaczać zużycie akusa, poza tym wzmiankowane akusy do porządnych nie nalezą - u mnie nie świecą dużej niż paręnaście min.
2. sprawdż czy  zmieniasz tryby tak instrukcja nakazuje.
3. poruszenie głowicą jest jednoznaczne z jej przekręceniem i zaczyna działać zmiana trybów,
yano
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2008-05-26, 15:49:50 »

Z latarką jest już wszystko ok. Grin
Zajmował sie nią mar3 - po rozkręceniu okazało się, że na driverku znajdowały się najprawdopodobniej opiłki aluminium - nie wiadomo kiedy ani jak tam sie dostały. Latarkę kupiłem od Pingwina i okazało sie, że ten problem istniał od nowości. mar3 oczyścił driver i latarka działa tak jak należy Cheesy
Generalnie - latareczka świetnie nadaje się na edc (IMHO), rozmiar w sam raz do garnituru Wink, poza tym wygląda świetnie. Z ręką na sercu mogę ją polecić każdemu. Ma tylko dwa tryby świecenia - i o to chodzi Wink (oczywiście poziom jasności w niższym trybie jest programowalny), poza tym strobo w trybie max.
W razie jakichkolwiek problemów - z ręką na sercu każdemu mogę polecić mar3 Smiley
pozdrawiam
yano

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
yano
Użytkownik torch.pl

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2009-11-29, 21:14:03 »

Odkopuję wątek po 1,5 roku, ale nie bez powodu. Dzisiaj wieczorem prawdopodobnie padł sterownik w mojej NDI Cry Od samego początku latarka zachowywała się dziwnie - mruganie, o którym mowa w pierwszym poście tego wątku, nawiedzało mnie co pewien czas jak jakiś senny koszmar Evil. Pomagało wykręcanie piguły i przedmuchiwanie jej sprężonym powietrzem. Dziś wieczorem latarka przestała zupełnie świecić w trybie niższym, natomiast w wyższym działa (nawet nie mruga Wink). Jeżeli wyłączę latarkę i przełączę w tryb niższy z wyższego, to przy pierwszym włączeniu w trybie niższym dioda delikatnie rozjarza się na ułamek sekundy i gaśnie. Przy ponownych próbach latarka w ogóle nie zapala się w trybie niższym.
R.I.P. NDI Cry
Chociaż może raczej: umarł król - niech żyje król (oczyma wyobraźni widzę moją NDI z wymienionym sterownikiem i jakąś XP-G na pokładzie Grin).
pozdrawiam
yano

edit 13.12.2009 r.: nie będę pisał posta pod kolejnym postem, bo tak nieładnie Evil
Dzisiaj znowu wziąłem NDI w ręce, włączyłem w trybie niższym - oczywiście nie świeci. Nie myśląc, co robię, jakoś tak bezwiednie włączyłem tryb programowania (szybkie dokręcenie i poluzowanie głowicy) - latarka zaświeciła Shocked w trybie niższym. Znaczy się, NDI ciągle działa, tryb niższy można programować, w trybie max. nadal co jakiś czas pojawia się miganie, wszystko po staremu, zbyt wcześnie zaintonowałem dla niej Requiem Roll Eyes Ale chyba i tak sterownik pójdzie do wymiany, bo kiedyś albo mnie, albo ją w końcu trafi szlag Evil...

edit 29.12.2009 r.: nowe życie dla NDI - dostała na pokład XP-G R5 1B/1C i nowy sterownik (a jaki, to widać na zdjęciu Roll Eyes). Mod by mar3.
Przy 1,2A w diodę szybko robi się mały ogrzewacz do rąk (a podobno znowu idą mrozy Sad)

DSCN5453.JPG
Odp: Co jest z Tą Nitecore Defender Infinity ???
* DSCN5453.JPG (106.18 KB, 819x614 - wyświetlony 144 razy.)
DSCN5456.JPG
Odp: Co jest z Tą Nitecore Defender Infinity ???
* DSCN5456.JPG (97.66 KB, 819x614 - wyświetlony 137 razy.)
« Ostatnia zmiana: 2009-12-29, 20:58:32 wysłane przez yano » Zapisane

pozdrawiam
dziękuję
i do widzenia
yano
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: