|
« : 2008-04-15, 11:02:47 » |
|
Jak w temacie Od kilku lat, na wypadach zamiastowych w pelni zadowala mnie SF L1. Jednak jest troche za duza do noszenia na codzien w kieszeni. Z kolei mala Inova, ktora mam przy kluczach swiatlo daje zbyt skape aby mnie usatysfakcjonowac. Pomozcie i poleccie cos please.. Wymagania: - wielkosc - max HDS basic (ale wolalbym troszke mniejsza, tak zeby do kluczy podczepic) - moc... min. 20-25 lum - przynajmniej 2 tryby swiatla - no i jakis cool factor musi miec  - cena... hmmm... mysle ze do 400 pln Fenixy nie bardzo mi sie podobaja. Swego czasu Adi polecal takie male burgundowe cos... nie pamietam nazwy (cos z "Pi" chyba). Podobala mi sie. Moze ktorys z HDS (mozna jeszcze kupic?), moze jakis ORB? Hmm?
|
|
|
|
|
|
Szwoleżer Crew - KNAK - Łoś Tracker Team
"Nam nad głowami: rosną chmury, kłęby, dym, grzyby, obłoki... I jeszcze widzimy kontury rzeczy, kolorów boki"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2008-04-15, 11:06:40 » |
|
Może NovaTac 120P albo 85P ?
Opis tutaj.
Mam od 8 miesięcy i bardzo sobie chwalę.
P.S. To co Ci Adi polecał to był zapewne CR2 Ion - jeśli się nie mylę już go nie produkują (a szkoda, bo zacna z niego lampka była).
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 11:11:17 wysłane przez Esthan »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2008-04-15, 11:32:39 » |
|
Orb Raw NS Dwa tryby, do 15/120 lumenów jeśli dobrze pamiętam, niesamowity cool factor 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2008-04-15, 11:35:19 » |
|
Dzieki Esthan! Ta latarka jest super, ale brak mozliwosci przytroczenia do kluczy czy innej linki jest sporym minusem jak dla mnie  Pecado - gdzie i za ile moge to znalezc?  Acha... nie dopisalem - zailanie najchetniej na CR123
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2008-04-15, 11:37:04 wysłane przez Akme »
|
|
"Nam nad głowami: rosną chmury, kłęby, dym, grzyby, obłoki... I jeszcze widzimy kontury rzeczy, kolorów boki"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2008-04-15, 11:38:02 » |
|
RAW NS jest bardzo ale to bardzo psujne 
(osobiste wrażenie po paru wspólnie spędzonych miesiącach).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2008-04-15, 11:39:16 » |
|
No to psujnego edc nie chce  A ta CR2 Ion... jest ok? Nie ma szans na znalezienie jej?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2008-04-15, 11:39:38 » |
|
Obawiam się, że tylko CPFM, ale może znajdzie się i inne wyjście  Esthan - ale co tam się może popsuć?
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2008-04-15, 11:46:54 » |
|
Przede wszystkim zmiana trybów (ten nypel mnie do rozpaczy doprowadzał - czasami sam się przestawia). Połączenia lutów między rezystorami a ledem.
W oryginalnym modelu dla Adiblue: - nypel się wyrwał i nie dało się go zlutować - rezystory miały z 3 stron zimne luty - gwinty były wyjebane w kosmos....
W WEE dla mnie dioda miała pękniętą szybkę (ok. Rob wymienił moduł). QC u Roba jest kiepskie....
ORB'y są fajne, designerske itp - ale na poziomie konstrukcyjnym jest cienko z nimi. CR Ion'a zacząłem już szukać, jak znajdę to Cię Akme skontaktuję z potencjalnym sprzedawcą.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2008-04-15, 11:51:27 » |
|
100krotne dzieki Esthan!  Rozumiem, ze nie ma alternatywy dla tego swiatelka? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2008-04-15, 12:35:27 » |
|
Niestety kolega swojego ION'a zgubił 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2008-04-15, 12:41:37 » |
|
Szkoda... ale bede szukal  Thx raz jeszcze!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2008-04-15, 12:43:18 » |
|
Przy tej cenie dolara jaka teraz jest z Ntacem zmieścisz się w budżecie.
Poza nim to mi tylko nowa E1L przychodzi do głowy. Znacznie mniejsza i wydajniejsza od starej L1 jest.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2008-04-15, 12:46:45 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2008-04-15, 12:47:28 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2008-04-15, 12:52:57 » |
|
Dziekowac  a Fenixy sa dobre, wiem... ale czegos im brak jednak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|