trwa ładowanie paska...
2012-05-23, 13:40:09 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: SF L1 - zachwytow moich czas  (Przeczytany 3435 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Guldan
Opinii: (0)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Poznan

rozowy jamnik

Ignoruj
« : 2008-04-07, 23:52:37 »

w mojej lekko artystycznej impresji l1 wyglada tak:

http://images34.fotosik.pl/183/ae6cd4c99924274c.jpg
SF L1 - zachwytow moich czas

design jest mocno industrialny, czyli taki jaki lubie Tongue zapomnialem zrobic zdjecia porownawczego z inova t1, ale powiem ze l1 bez nasadki jest minimalnie krotsza a z nasadka minimalnie dluzsza od t1, czyli rozmiar ma kompaktowy. mankamentem dla niektorych moze byc klips, mnie tam on pasuje w kieszeni. zreszta cala latarka mi pasuje, bezproblemowo obsugluje mi sie ja jedna reka w kazdej pozycji (dzieki moletowaniu i twardej skorze na dloniach krecenie dupka nie stanowi problemu).

dobra, czas na swiecenie. latarka daje nam opcje high i low, obydwie mocno szperajace. dodajac do tego nasadke f04 mamy high i low w wersji rozproszonej, czyli razem cztery opcje, z czego najmniej przydatna jest low bez nasadki.

(zdjecia maja podkrecona ekspozycje i gamme w photoshopie, wszystkie jednakowo. uczynilem to bowiem na ekranie aparatu zdjecia wygladaly ladnie, a na ekranie kompa widac bylo w zasadzie nic; warunki podczas robienia zdjec nie byly najlepsze, tj powietrze bylo zamglone)

http://images30.fotosik.pl/191/02787821b0da43d8.jpg

tu mamy high bez nasadki. jak widac, swieci daleko i jasno, a moze i bez problemu swiecic na dluzszy dystans (na moje to do tych 40 metrow to sobie mozna ladnie oswietlic, a moze nawet i do 50). bardzo mi sie to podoba, lubie miec mini szperacz w kieszeni.

http://images23.fotosik.pl/190/50a866dcb61207ce.jpg

high + f04, czyli ladny flood rozswietla dosc spory teren przed nami. przed kupnem tej nasadki bylem ciekaw jak bedzie z zasiegiem i jestem mile zaskoczony. na moje oko to te 10-15 metrow w dal mamy ladnie oswietlone a do 20 metrow widzimy co sie mniej wiecej dzieje w okolo nas.

http://images23.fotosik.pl/190/a5fb1026306d3751.jpg

low + f04. celowo zmienilem punkt w ktory swiecilem zeby pokazac do czego jest stworzona ta kombinacja: swiecenie pod nogi! tego mi brakowalo. mozemy ladnie rozswietlic sobie teren do 5 metrow przed nami i widzimy co nas czeka (psia kupa w ciemnej uliczce!). a do tego jest to low, czyli tryb pradooszczedny. owa opcja swietnie sprawdza sie rowniez w pomieszczeniach.

http://images29.fotosik.pl/191/85c860114e18d827.jpg

http://images31.fotosik.pl/209/68779969f56754a7.jpg

low. pierwsze zdjecie na dystansie takim jak zdjecie na high, drugie na dystansie wg mnie w miare sensownym zeby cokolwiek sobie oswietlic, czyli punkt kierowany jest na jakies 5 metrow przed swiecacego. da sie tak sobie poswiecic podczas spaceru choc nie ukrywam ze ideal to wg mnie nie jest. opcja low wypada blado przy opcji low + f04. moze nadac sie do tego i owego ale mnie tam nie powala i uznaje sam low za najmniej przydatny w tej latarce.

http://images27.fotosik.pl/190/55459f79c7e4a2ee.jpg

i tu porownanie inova t1 i surefire l1 na high (t1 z lewej, l1 z prawej). na zdjeciu raczej nie widac, t1 jest minimalnie ciemniejsza niz l1 high, choc jest jasniejsza niz l1 low. to jest cos pomiedzy ale jednak blizej high (w t1 dodatkowo byla wlozona nowa bateria, w l1 byla juz uzywana).

wnioskiem ogolnem: jestem zadowolony i kazdemu moge polecic latarke l1 i nasadke f04 jako kombinacje edc i teren. jedna bateria cr123, a miare dlugie czasy dzialania i moj ulubiony, instykntowny wlacznik czynia z tej latarki ideal edc. na wieksze wyprawy fajnie byloby miec k2 krome, ale patrzac na l1 jako na kompaktowe narzedzie swiecace to moim zdaniem jest ekstra Smiley

dziekuje za uwage Aniołek

Monster G2 in progress Wink
bosss
Opinii: (2)
Użytkownik torch.pl
**

Philips D2S

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2008-04-08, 20:09:38 »

Bardzo fajna recka...Gratki Azn

Huntlight FT01 FluPic>Surefire C2>Surefire A2 AVIATOR THC3>Rexlight 2.0>MacTronic JML2940 mod HID>ORB RAW NS>M@G 2D (mod SSC)>Fenix L2T V2.0>Surefire 6P>Fenix L1T/L2T (mod Cree)>Surefire L1 Cree>Surefire E1L Cree>47 Quark Mini AA>ITP A3 UPG
u99
chwasty w mieście usuwam...
Użytkownik torch.pl
**

"jedynym łatwym dniem był dzień wczorajszy..."

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2008-04-08, 20:14:53 »

Bardzo fajna recka...Gratki Azn
+1  Grin Przekonywujące zdjęcia, chyba się skuszę na taki filtr dla mojej L1  Evil
Guldan jeżeli możesz weź F04 na sobotnie spotkanie to sobie go obmacam  Grin

pozdrawiam u99
I like
pawelsz
Kierownik
Opinii: (3)
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Piekielny Frecior ;P

« Odpowiedz #3 : 2008-04-08, 20:39:03 »

ładne foty, ale ciut (niezamierzone pewnie) niespójne- pokazuj ten sam teren w 2 latarkach- na SF widać pobielone drzewo- większy efekt..
Co jest takiego super w kręceniu dupką zamiast w klikaniu ? - ciemny jestem i nie rozumiem- prościej kliknąć i mieć co chcesz, zamiast kręcić i do tego filtry rozpraszające nosić po kieszeniach - EDC to EDC a nie proteza, to tak jak wsadzanie soczewki asferycznej do latary- można i się przydaje, ale ani to proste ani oczywiste (pomimo tego , że to lubię czasem)
Przekonaj mnie
Fujin
minimalista
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Warszawa

Ignoruj
« Odpowiedz #4 : 2008-04-08, 22:08:09 »

przyznam ze nie mialem w rekach l1 ale mam krecona dupke w g2 i jednak wolalbym klikany wlacznik... co do niewygody filtra to mysle ze w zasadzie nie trzeba go w ogole zdejmowac na codzien Wink swoja droga chetnie bym zobaczyl jak to swieci na zywo bo moja g2l niby tez ma skupione swiatlo a jednak po lesie chodzi sie z nia calkiem komfortowo. podsumowujac, dla mnie chyba jednak bardziej odpowiednia jest e1l, ewentualnie l1 ze zmienionym wlacznikiem.
pozdr

Guldan
Użytkownik torch.pl
**

rozowy jamnik

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2008-04-09, 11:13:22 »

filtra nie sciagam prawie w ogole. ta latarka to edc z potencjalem na latarke wypadowa (przydalaby sie jeszcze mozliwosc swieczkowania). a co dobrego z krecenia dupka? jak chodze wieczorem po polu z psem to mam wlacznik ustawiony tak ze scisniecie latarki powoduje jej wlaczenie na low, zluzowanie chwytu jej wylaczenie. wystarczy dokrecic dupke tak zeby latarka prawie swiecila ale jeszcze nie (na granicy). scisniecie latarki w dloni powoduje docisniecie dupki a zatem swiecenia. uzywam tego notorycznie.
a noszenie filtra po kieszeniach? coz no, nie wiele jest latarek ktore sa flooderem i throwerem jednoczesnie, byla nim A2 i gdyby nie bateriozracy zarnik to nadal bym ja mial bo bylaby idealem.

fujin: mam g2 i powiem ci ze inaczej sie kreci plastykowym wlacznikiem a inaczej aluminowym. jednak moletowanie robi duza roznice, da sie latwiej krecic. mi to w kazdym razie nie przeszkadza.

cejzik
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Toruń

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2008-04-26, 20:48:44 »

Fajna recka. Muszę pomyśleć o kupnie nasadki Smiley Jaki koszt ?

u99
chwasty w mieście usuwam...
Użytkownik torch.pl
**

"jedynym łatwym dniem był dzień wczorajszy..."

Ignoruj
« Odpowiedz #7 : 2008-04-26, 21:09:28 »

Fajna recka. Muszę pomyśleć o kupnie nasadki Smiley Jaki koszt ?
W BJ System 55,63 zł;  Evil http://www.bjsystem.com.pl/4/sfakces1.html chyba, że masz zniżkę dla userów torch.pl  Aniołek

pozdrawiam u99
I like
Guldan
Użytkownik torch.pl
**

rozowy jamnik

Ignoruj
« Odpowiedz #8 : 2008-06-01, 13:53:18 »

male tips & tricks z nasadka i kolorami.

kupujemy najtansza katowke jakie mozna kupic w sklepach militarnych. robi je miltec. (http://www.specshop.pl/images/LatKat2aaOD.jpg taka dokladnie)
owa katowka w dupce ma kolorowe plastykowe "szkielka", ktore idealnie da sie wlozyc do nasadki f04. wrzucamy sobie czerwona i mamy ladne, rozproszone czerwone swiatlo nie meczace oczu Grin

Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
Opinii: (8)
*

« Odpowiedz #9 : 2008-06-02, 07:44:08 »

Albo w Castoramie/Praktikerze itp kupujemy takie latarki za 9,99 :]
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: