Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum.
Zanim tu nie dotarłem nawet sobie nie wyobrażałem że temat latarek jest tak rozległy!
Żeby wstępnie zapoznać się z technologiami, terminologią i w ogóle o czym tu piszecie poświęciłem ładnych kilka
godzin

no i teraz tym bardziej wiem że........... nic nie wiem

proszę o pomoc!
Założenia
Latarka na 99% w technologi LED.
Chciałbym aby miały 3 tryby:
- jakiś słabiutki ale bardzo oszczędny
- średni taki żeby świecić sobie pod nogi na odległość 5-10m
- i max z mega zasięgiem żeby podziałała chociaż z 30min
W sumie ten ostatni tryb jest dla mnie b. ważny! Wiem że światło z takiej latarki będzie bardzo skupione ale mam
nadzieje że istnieje taka która w opisywanym trybie średnim oświetli też coś na boki (czy będzie okrąg wielkości płyty cd?)
Jeżeli chodzi o wymiary to nie musi być to typowe EDC. Nie chciałbym aby była bardzo długa. Lepiej nie będzie to jakiś grubasek niż "kijak".
Z tego co sie naczytałem do tej pory to skłaniam się w stronę Dereelight DBS jednak może coś trochę większego jest z dużo lepszymi parametrami?
Wydaje mi się że na forum najwięcej pisze się o tego typu (gabarytowo) latarkach. Może dlatego nie potrafię doszukać się czegoś innego???
Pułap cenowy jak ta Deree i miło by było gdyby jej zakup nie sprawiał problemów.
Z góry dziękuję za podpowiedzi i mam nadzieję że dzięki nim zakupie idealny dla mnie sprzęt.
pozdrawiam