|
« : 2008-02-20, 08:14:44 » |
|
To mój pierwszy wpis , więc witam serdecznie "Maniaków oświeconych"  Potrzebuję pomocy w kupieniu latarki , -ale w Polsce,/////niestety należe do pokolenia w którym nauczano ściśle języka rosyjskiego a nie angielskiego, i na dodatek nie posługuje się kartami(od "plastikowych pieniędzy),więc pozostaje mi po prostu sklep z latarkami Latarka która mnie ineresuje: Parametry zbliżone do Warrior-III HID Flashlight,lecz musi posiadać włącznik "na kabelku" Czy istnieje taka latarka ? Może być troszkę mniejsza i mieć nieco mniejszy zakres świecenia, ale musi mieć skupioną wiązkę i owy włącznik"na kabelku" czy jak go tam zwał Czas świecenia do 1h max A może ktoś mi taką latarkę zbuduje?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2008-02-20, 08:15:22 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2008-02-20, 17:08:32 » |
|
Witamy serdecznie!  A co to jest ,,wyłącznik na kabelku"? Jakoś nic mi pod to określenie nie pasuje. Na 90% będę miał niedługo na sprzedaż 35W HIDa, ale na razie nic nie obiecuje.
|
|
|
|
|
|
NaŁoCzA  
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2008-02-20, 18:01:53 » |
|
Witamy serdecznie!  A co to jest ,,wyłącznik na kabelku"? Jakoś nic mi pod to określenie nie pasuje. Na 90% będę miał niedługo na sprzedaż 35W HIDa, ale na razie nic nie obiecuje. Taki na kabelku. Naciskasz go, a on włącza latarkę. W montażu do broni, na przykład, się stosuje. ALe hida do broni? Tego nie kumam, bo zanim się "rozjarzy" to trochę czasu mija... -- M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2008-02-20, 18:19:44 » |
|
Z tym czasem potrzebnym do osiągnięcia pełnej mocy to jeszcze pół biedy, bo 300lm przy starcie to chyba i tak wystarczająco. Jeśli miałby być do broni, to bym bardziej się martwił o wymiary i masę. Jeśli zaś idzie o pstryczek na kabelku, to ja już ponimaju. Miałem raz taki przy laserku do pistoleciku z kiosku za 15zł, ale nigdy mi się takowy z latarkami nie kojarzył.
|
|
|
|
|
|
NaŁoCzA  
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2008-02-20, 18:24:52 » |
|
Z tym czasem potrzebnym do osiągnięcia pełnej mocy to jeszcze pół biedy, bo 300lm przy starcie to chyba i tak wystarczająco. Jeśli miałby być do broni, to bym bardziej się martwił o wymiary i masę. Jeśli zaś idzie o pstryczek na kabelku, to ja już ponimaju. Miałem raz taki przy laserku do pistoleciku z kiosku za 15zł, ale nigdy mi się takowy z latarkami nie kojarzył.
Jak sobie wyobrażasz Wariora podczepionego np. do Beretty 9mm krótkiej? Wogóle da się podczepić go pod lufe?  Latarke jest o wiele cięższa o napewno większa. Po za tym HID na początku świeci dziwną, zielonkawą barwą. Aha- i nie każdy złodziej/ zabójca chce 3000lm po oczach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2008-02-20, 18:32:44 » |
|
Jak sobie wyobrażasz Wariora podczepionego np. do Beretty 9mm krótkiej? Wogóle da się podczepić go pod lufe?  Nie wyobrażam i pewnie się nie da. Ale Terminatora III T503 pod lufą granatnika ręcznego już tak.  Aha- i nie każdy złodziej/ zabójca chce 3000lm po oczach  A ja chce helikopter i nie mam.  Jakby nie nabroił, to by 3000lm nie używali, by go dorwać. 
|
|
|
|
|
|
NaŁoCzA  
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2008-02-21, 11:42:03 » |
|
Rzeczywiście chodzi o latarkę na broń długą(myśliwską-do tzw dochodzenia postrzałków)moc świecenia ok 500lm,ale widzę że mam wybór w BJ System i w tej drugej firmie na stronie, chyba lekko przesadziłem z Wariorem-III, bo to spora latarka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2008-02-21, 13:20:45 » |
|
Wątpię, czy te tanie HIDy wytrzymają odrzut broni palnej... Jeśli już musi być montowane na broni to coś dedykowanego do tego celu ze stajni Surefire.
A HIDa w kieszeń i używać ręcznie.
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam Wojtek Lux Perpetua - Światłość Wiekuista
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2008-02-21, 17:23:03 » |
|
SF M6? 500lm, amortyzowany żarnik.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2008-03-03, 06:52:22 » |
|
Kupiłem G3, z mocniejszą żarówką,opiszę wrażenia niebawem bo jakoś czasu mi ostatnio brak
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2008-03-03, 09:17:06 » |
|
Kupiłem G3, z mocniejszą żarówką,opiszę wrażenia niebawem bo jakoś czasu mi ostatnio brak
przyznam, że NIE mogę się doczekać!!  pozdrawiam!
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam! guerero
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2008-03-13, 16:22:26 » |
|
Wątpię, czy te tanie HIDy wytrzymają odrzut broni palnej... Jeśli już musi być montowane na broni to coś dedykowanego do tego celu ze stajni Surefire.
A HIDa w kieszeń i używać ręcznie.
I Warrior III i Terminator byly testowane na broni palnej. Wiem o testach Warriora pod "pompka" i Terminatora przy lufie M16(bodajze A4) (sorki za maly offtop  )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2008-08-04, 12:24:26 » |
|
No i się przydała!!!! Kolega strzelał do dużego dzika w owsie,i trzeba było dojść i ewentualnie dostrzelić,latarkę przymocowałem za pomocą pocietej dętki rowerowej założonej w dwóch wąskich paskach na lufę kniejówki("Matyldy"  )włącznik żelowy na gumki nieco bliżej pod lewy kciuk i tak uzbrojony wszedłem w owies' psa nie puściliśmy bo miałby mniejsze szanse przeżycia podobnie jak w kukurydzy,dzika znalazłem choć strzał "łaski okazał się zbędny, ale latarka sprawdziła się na "5" Jedno tylko mnie wukrzyło że jak się baterie skończyły to latarka zgasła jak zdmuchnięta świeczka, ale jej prace przedłużyłem dokupując głowicę led, która właściwie została już na stałe,daje dużo światła, a czas pracy jest dużo większy,teraz zastanawiam się nad dokupieniem głowicy turbo, tylko pytanie czy warto?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2008-12-02, 06:31:42 » |
|