generalna uwaga- sterowanie mocą diody odbywa się przez sterowanie prądem dostarczanym do niej, może jestem ciemny- ale jeśli oba drivery dają tyle samo w diodę A, to uzyskamy taką samą jasność, chyba, że ktoś idzie ostro z A w górę- tylko po co ?
Dla ciekawych pomiary jasności Trustfire T1
Trustfire T1 tyle ssie z akusa na oryginalnym driverze 0,52A - żałość, także zmieniłem na klasyczny driver 16trybowy na AMC i dostajemy
z refem OP
z szybką/bez szybki
AMC 3850/4500
oryg 3800/4300
z refem SMO
z szybką/bez szybki
AMC 6550/7400
oryg 4300/4900
widać ile szybka zabiera światła- w ciul
teraz pomiary prądów podawanych przez Deree w diodę (w diodę a nie ssane z aku)
1.09/0.35/0.07A na diodzie - dla mnie wygląda OK
Moja ocena Trustfire T1:
Wygląda podobnie do Deree ale tylko z zewnątrz, cała reszta rożni się zdecydowanie
Tak wygląda driver od środka

Ultrafire T1 i Deree Cl1H małe porównanko
O ile gwinty zewnętrzne sa nacięte dobrze:

o tyle te wewnętrzne są słabo wykonane

wyjątkiem jest głowica z ładnymi gwintami

oraz 2 ma oringami chroniącymi szkiełko z obu stron

zmieniono również mocowanie klima i sam klip- jest dośc masywny teraz, ale niełatwo latarkę zaczepić o pasek jedną ręką

Tak wygląda cała

i małe podsumowanie na szybko:
* Trustfire T1 jest wykonana lepiej niż modele 502 itp
* ma klasyczny ref dostępny z DX - dobry łatwy do wymiany
* posiada wyłącznik taki sam jak w nowszych 502 (
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.5632)
* świecący wyłacznik jest fajny i łatwy do włączania itd, ale lapmka nie stoi na dupce, co się czasem przydaje
* moduł diody jest spasowany dośc ciasno w głowicy (z silną spręzyną, inną niż w refach z DX) co poprawi chłodzenie diody , ale daleko do spasowania w deree
Czy warto mieć T1 zamiast deree - zależy od kwoty do wydania, sumarycznie T1 wyjdzie nas ok 32USD (T1+driver AMC + ew. koszty szybki a o to aż się prosi) Deree 82USD - co kto lubi- ja nie żałuję zakupu Deree
ps
Moja Deree ma juz R2- udało się, a było trudnawo- dioda przyklejona strasznie mocno- trza było ciąć ref lekko, ale działa wsio piknie, prąd na diodzie jest taki sam, jak dla Q5, ale barwa jest baaardziej przyjazna dla oka - cool
A tu różnica kolorów- który krążek pochodzi z której diody jest oczywiste