trwa ładowanie paska...
2012-05-22, 22:23:55 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: X-1- problemy z wyłącznikiem  (Przeczytany 2486 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Luk
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

Ignoruj
« : 2007-11-19, 18:14:52 »

Witam wszystkich Latarników Grin

W mojej X1 przestał praktycznie działać wyłącznik na dupce.
Bez broblemu można latarkę włączyć i wyłączyć przez obrót wyłącznika, natomiast wciskanie go nawet z dużą siłą nie daje praktycznie żadnego efektu. Czasami latarka zaświeci, ale tylko bardzo słabo... Sad

Mogę z tym żyć, ale może jest jakaś metoda na naprawienie tego?

Czy można się dostać w jakiś sposób do tego wyłącznika? Od środka z tego co widzę, to raczej niebardzo, bo jest on niejako zatopiony na plastikowych "szpilkach".

Czy jest możliwość zdjęcia tego gumowego dekielka z dupki bez uszkodzenia go? Wtedy byłaby jakaś możliwość sprawdzenia co i jak...

Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek rady i sugestie  Cheesy

Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #1 : 2007-11-19, 21:55:14 »

wlasciwie to wylacznik w dupce ma strasznie skomplikowana budowe, a mianowicie pod gumowym dekielkiem masz plastykowy "grzybek" ktory na szpilkach trzyma blaszke ktora widzisz... i to jest wszystko Cheesy
dziala to tak ze baterie sa dopychane przez sprezynke od strony glowicy w kierunku wylacznika, tryb momentary dziala gdy wcisniemy gumowa dupke, przesuniemy baterie w kierunku diody tak zeby blaszka zwarla biegun baterii z tuba latarki czyli masa,
tu nie ma sie co zepsuc, jedynie moze byc slaby styk pomiedzy blaszka a tuba latarki, to jedyne co moze byc nie tak, ale pociesze Cie ze moja X5 i obie X1 prawie nie daja sie odpalac w trybie momentary, prosty projekt wylacznike ale odrobine zwalony,
drugi zonk z tym wylacznikiem jest taki, ze gdy baterie sa juz slabe lataraka wlasnie bedzie sie wlaczala na "pol gwizdka" i dopiero mocne dokrecenie wylacznika odpali ja w pelnej mocy,
jak czyszczenie nie pomoze musisz sie z tym pogodzic albo zaczac chodzic na silownie i "pakowac" na kciuka Cheesy

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Luk
Opinii: (1)
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

Ignoruj
« Odpowiedz #2 : 2007-11-20, 08:47:50 »

Wielkie dzięki za pompoc Diabełku Cheesy

Teraz już wiem o co chodzi z tym wyłącznikiem i trochę poprawiłem jego działanie Grin

Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #3 : 2007-11-20, 09:18:39 »

ciesze sie ze moglem pomoc Wink

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Strony: 1   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: