witam!
wiem ze wielokrotnie problem walkowany byl przez wielu uzytkownikow zarowno tego jak i innych forow i wciaz wraca jak bumerang... przeanalizowalem wiele opcji zarowno z torch.pl jak i candelpower - wciaz nie moge znalesc mojego swietego grala... wiec moze pokolei - kilka rzeczy by ulatwic sugestie

1) na latarke przeznaczam kwote do okolo 400zl (+/-) z tym ze nie bede sie upieral przy wydaniu maximum kwoty
2) latarka musi byc wmiare mala - max dlugosc 18650 - bez przesadnie wielkich glowic i agresywnych ksztaltow - ma byc do noszenia codziennego - niekoniecznie w kieszeni - ale zeby dalo sie ja upchac do kieszeni/kurtki/poucha etc...
3) zasilanie... tu mam wielki dylemat... albo AA(dobrze zeby lapala litowe 1,5v/oraz aku 1,2v) albo 18650 - cr123/cr2 odpada
4) waham sie pomiedzy modularna budowa - a miniaturyzacja...
z jednej str mozna by kupic cos co akceptuje 18650, moduly D26 - ewentualnie jest kompatybilne z SF (bodajrze leef body)
z drugiej - w oko wpadly mi min. fenix l1t v2,0
5) anodyzacja - dobrze zeby byla HA III - choc ciezkiego zycia latarka miec nie bedzie - ale lubie jak cos sie trzyma na "lata"

6) nie potrzebuje 20 trybow, strobo, sos etc - wskazane low/high - ale 1 tryb tez akceptuje
7) dioda/zarnik? - jesli modularna budowa to bede mogl zmieniac - jesli stala - to raczej dioda - preferowany bialy zimny tint - nie przepadam za zoltymi odcieniami (a chyba rebel 80 w l1t v2,0 ma zolty? poprawcie jesli sie myle)

czas swiecenia - im dluzej tym lepiej - jesli AA - dobrze zeby te 2h pociagnela na high do 50% - potem moze leciec "na cyce" do zera
9) charakterystyka - oby plaska - wzglednie minimalnie schodkowa - nie przeszkadza mi spadek od 50% do 0% w 10min
10) jasnosc - maxymalna - ot ten nitecore ze swoimi parametrami 190lm /2h to dla mnie swienty gral... szkoda ze to preordery :/ - preferuje trower z sporym spillem - floody odpadaja - zasieg 50m musi miec - wskazane wiecej
11) wlacznik - koniecznie klik - obojetnie czy revers/fwd - byle nie jakies przekrentasy
jak widac wiem czego szukam - ale nie moge tego znalesc...
rozwazalem:
- fenix l1t v2,0 (szkoda ze nie rebel 100 - i chyba zolty tint to to ma :/)
- surefire 6p - modularna budowa - nie lyka 18650 :/ - zarniki slabo daja - wolalbym modul led ewentualnie w granicach 200lm np malkoof
- surefire l1 - calkiem niezla latareczka, mala z duzym "trzasnieciem" - ale niemodularna budowa, cr123, boje sie rozczarowania (malo beamshotow terenowych etc - w prownaniu z innymi produktami)
- tiablo a8/9 / lumapower mrv itp - odpadaja ze wzgledu na zbyt duza glowice - z duzych to mam maga 3d
- z modularnych to huntlight/rozwiercone surefire 6p/ ew jakies podrobki hunta z dx
zadko cos kupuje i chcialbym raz w zyciu miec cos markowego i porzadnego... co starczy mi na jakis czas powodujac za kazdym razem szczfany usmiech na twarzy

- a niestety latwo wtopic kase, a mnie na eksperymenty nie stac

- mam nadzieje ze z wasza pomoca znajdziemy mego sw grala

pozdrawiam.