trwa ładowanie paska...
2012-02-09, 11:42:38 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Jaka alternatywa dla Fenix L2D?  (Przeczytany 16296 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Trialces
Opinii: (0)
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #30 : 2007-08-29, 20:48:19 »

Na ich stronie jest napisane, ze od tygodnia do dwoch (teraz zauwazylem). Ciekawe ale gdyby bylo tak jak piszesz to byliby wrecz zalewani e-mailami od zdenerwowanych klientow, wiec szybko by zrewidowali swoja polityke i zmienili sposob wysylki. Wydaje mi sie, ze do obowiazkow Fenix-Store nalezy wyjasnienie wszystkich nieprawidlowosci z poczta tak aby klient finalnie otrzymal to za co zaplacil. Czy do Ciebie Tonio nie dotarla jakas paczka, jesli tak to czy probowales te sprawe jakos wyjasniac i jaka byla ich reakcja? Ja do wysylki nic nie doplacalem.
Tonio
Kierownik
Opinii: (25)
*

« Odpowiedz #31 : 2007-08-29, 22:01:01 »

Tak była odpowiedź, że do Kanady przesyłka szła 3 mieś i kazali czekać. parę razy pytałem jak wygląda u nich sprawa ubezpieczonej przesyłki- nie mają w ofercie. dobrych parę dolców poszło się paść a ja jestem mądrzejszy o nowe doświadczenia. Nie zdarzyło mi sie prawie nigdy żeby przesyłka z Fenixstore przyszła cała ,zawsze podarta, jakby ktoś zaglądał co jest w środku. na dodatek wysyłali w tekturowych kopertach. Dziwne to, bo kupuję   w wielu sklepach i tylko z nimi miałem problemy. Zresztą to najdroższy sklep z fenixami jaki znam Smiley Jeżeli już coś u nich kupujecie, to bierzcie z opcją global priority mail -takie przesyłki dochodzą na 99%. jeżeli żal wam dodać 15$ do przesyłki to sami potem miejcie do siebie pretensje jak coś zginie.
« Ostatnia zmiana: 2007-08-29, 22:05:55 wysłane przez Tonio » Zapisane
adiblue
Opinii: (6)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Gliwice

Ignoruj
« Odpowiedz #32 : 2007-08-29, 23:57:18 »

odnośnie fenix-store - zginęło kilka paczek.ALe nie to jest najgorsze.Na moje wyraźne apele zaczęli oferować ubezpieczenie.Korzystałem z tego przez jakieś pół roku,aż David poszedł na urlop.Jego zastępca stwierdził pewną drobną aczkolwiek niesamowicie istotną nieścisłość-owe ubezpieczenie nie działa w Polsce!Od tego czasu ubezpieczenie nie jest oferowane.Ja poza kilkoma słowami przeprosin nic nie otrzymałem,żadnego zwrotu za ubezpieczenie bez pokrycia.Wszak kupowałem usługę,która tak naprawdę nie istniała.Za to w kwestii serwisu spisali się znakomicie.Za zaginione paczki(akurat wcześniejsze , nieubezpieczone)nie zwracali kasy ani też nie wysyłali ponownie sprzętu.Co ciekawe,raz za zaginioną paczkę David w ramach rekompensaty  dorzucił mi do zamówienia paczkę  litowych AA - tyle,że ta paczka też zaginęła Roll Eyes wniosek z tego taki,że się chłopak stara tylko mu to nie zawsze wychodzi.Teraz jeśli już  kupuje fenixy to z lighthound.
Harry
Wierny fan M21-04
Opinii: (5)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Gdańsk

Timeo Danaos et dona ferentes.

Ignoruj
« Odpowiedz #33 : 2007-08-30, 01:26:10 »

Latarka, która do mnie przyszła, została zamówiona w sklepie:
http://www.qualityflashlights.at/indexEn.php
Przemiła Pani Susanna informowała na bieżąco o przesyłce, a latara przyszła w ciągu 3 dni i to przesyłką śledzoną. W zestawie był sprzęt zapakowany w bąblową kopertę i baterie alkaliczne Varty. Pani ma chyba jakieś polskie korzenie, bo z wielkim sentymentem podchodzi do Polaków i nawet cytuje kilka śmiesznych powiedzonek, i to po Polsku... Smiley

PROSZĘ WYSTAWIAĆ KOMENTARZE PO PRZEPROWADZONYCH TRANSAKCJACH.
Calineczka
Opinii: (1)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Gdańsk Oliwa

Ignoruj
« Odpowiedz #34 : 2007-08-30, 07:51:11 »

Latarka, która do mnie przyszła, została zamówiona w sklepie:
http://www.qualityflashlights.at/indexEn.php
Przemiła Pani Susanna informowała na bieżąco o przesyłce, a latara przyszła w ciągu 3 dni i to przesyłką śledzoną. W zestawie był sprzęt zapakowany w bąblową kopertę i baterie alkaliczne Varty. Pani ma chyba jakieś polskie korzenie, bo z wielkim sentymentem podchodzi do Polaków i nawet cytuje kilka śmiesznych powiedzonek, i to po Polsku... Smiley

tez kupowałem tam Fenixa. Pani rzeczywiscie b.mila, a jak bys z Nia wiecej pogadal to bys sie dowiedzial ze Węgierka, nie sliwka oczywiscie tylko nacja takowa, mi nawet cytowala "Polak Węgier dwa bratanki"... Grin

nie odpowiadam  na PW.
Harry
Wierny fan M21-04
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #35 : 2007-08-30, 09:43:52 »

He, he, pogadałem z nią więcej i mi też to cytowała. To chyba taki sposób na klienta. Ciekawe, czy wszystkim o tym opowiada...
No ale to już offtop się robi:)

Trialces
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #36 : 2007-09-05, 17:03:46 »

No i nareszcie mam mojego Fenixa L2D Premium 100 z fenix-store.com. Przesylka szla 18 dni (troche dlugo) i dotarla w stanie nienaruszonym. Kontakt z tym sklepem jest fatalny, tydzien temu wyslalem zapytanie otrzymujac jednoczesnie informacje, ze na e-mail odpowiedza w 24-48 godzin. Minal juz tydzien a odpowiedzi nie ma.

Co do samej latarki to jestem bardzo zadowolony. Latarka robi wrazenie solidnie wykonanej i jest naprawde ladna. Jeszcze nie mialem okazji sprawdzic jak sie sprawuje w nocy ale w porownaniu z bazarowymi latarkami zarowkowymi wypada wiecej niz wysmienicie.
Harry
Wierny fan M21-04
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #37 : 2007-09-05, 18:01:52 »

Ależ tej latarki nawet nie godzi się porównywać z bazarowym badziewiem Wink Znajdź miejsce gdzie jest ciemno jak w tyłku u murzyna i odpal ten sprzęcik na turbo...

Mel
Kierownik
Opinii: (7)
*

« Odpowiedz #38 : 2007-09-05, 18:20:17 »

odnośnie fenix-store - zginęło kilka paczek.ALe nie to jest najgorsze.Na moje wyraźne apele zaczęli oferować ubezpieczenie.Korzystałem z tego przez jakieś pół roku,aż David poszedł na urlop.Jego zastępca stwierdził pewną drobną aczkolwiek niesamowicie istotną nieścisłość-owe ubezpieczenie nie działa w Polsce!...

Mi zginęły trzy paczki. Zamówiłem teraz głowice do LxT z ubezpieczeniem, zapłaciłem więcej, po kilku dniach dostałem informację, że ubezpieczenie nie działa i zwrócili 5$ BEZ PYTANIA, czy nie chcę innej kategorii przesyłki. Na nic nie zdały się moje protesty, przesyłka bez mojej wiedzy i zgody poszła zwykłym USPS. Niech ich szlag!

-- M.
Harry
Wierny fan M21-04
Użytkownik torch.pl
**

Ignoruj
« Odpowiedz #39 : 2007-09-05, 20:53:30 »

A http://www.qualityflashlights.at/indexEn.php złe jest? Przesyłka dochodzi w 3 dni, żeby ją odebrać trzeba coś podpisać, więc listonosz nie zostawi w skrzynce...

Trialces
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #40 : 2007-09-05, 22:47:02 »

Nie wiem czym szla moja paczka ale listonosz wrzucil ja do skrzynki mojej sasiadki Smiley

Oto odpowiedz z fenix-store.com na moj email:

Hi

Typical shipping time to Poland is about 2 weeks if
there are no customs delays.  As for the number of
lost packages, I do not believe it is anywhere near that
many packages lost.  Also, rest assured that we always
reship packages if it appears as though the original shipment
was lost in the mail.

Regards,
Gary
Mel
Kierownik
Opinii: (7)
*

« Odpowiedz #41 : 2007-09-06, 08:46:12 »

Nie wiem czym szla moja paczka ale listonosz wrzucil ja do skrzynki mojej sasiadki Smiley

Oto odpowiedz z fenix-store.com na moj email:

Hi

Typical shipping time to Poland is about 2 weeks if
there are no customs delays.  As for the number of
lost packages, I do not believe it is anywhere near that
many packages lost.  Also, rest assured that we always
reship packages if it appears as though the original shipment
was lost in the mail.

Regards,
Gary

Co za burak! Nie wierzy? To znaczy, że co... że został okłamany przeze mnie i innych? Dla mnie ten sklep już nie istnieje. Na początku kilka lat temu było w miarę dobrze, teraz obrośli w piórka i jest im już cacy, o klienta nie trzeba się starać, bo sam przylezie, zapłaci i jeszcze paczki nie dostanie. Czy kontakt emajlowy do Gara możesz mi podrzucić na PW? Zamierzam z nim spokojnie i rzeczowo podyskutować.

Jeśli ktoś nie dostał paczki od Fenix-Store, też proszę o kontakt. Będą to jakieś argumenty.

-- M.
Calineczka
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Gdańsk Oliwa

Ignoruj
« Odpowiedz #42 : 2007-09-06, 08:51:36 »

EEEEE...to jak oni paczki wysyłają, bez potwierdzenia odbioru? Tak na twarz? Huh?

nie odpowiadam  na PW.
adiblue
Opinii: (6)
Użytkownik torch.pl

Miejsce pobytu: Gliwice

Ignoruj
« Odpowiedz #43 : 2007-09-06, 17:28:30 »

zaraz przekopie moj profil na fenix-store to ci nawet podam numery zamowien Smiley
Tayniak
Świeża krew
*

Ignoruj
« Odpowiedz #44 : 2008-02-05, 16:03:43 »

Witam
Po pierwsze pozdrowienia dla wszystkich starszych i nowyszch użytkowników.
Po drugie w ostatni czwartek (31 stycznia) zamówiłem z fenix-store moją L2D premium. Trochę poniewczasie trafiłem na ten wątek...nic to, okaże się czy przyjdzie i w jakim tempie. Będę relacjonował wydarzenia na bieżąco.

Strony: Pierwsza « 1 2 3 4 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: