|
« : 2007-08-17, 14:17:23 » |
|
Szukam latarki ktora charakteryzowalaby sie nastepujacymi cechami:
- zasilanie z dwoch akumulatorkow AA NiMH oraz zwyklych AA - maksymalna sila swiatla na poziomie 135 lumenow lub wiecej - skupienie swiatla podobne do tego jak w Fenix L2D - tryby pracy - wodoszczelnosc umozliwiajaca poslugiwanie sie latarka w deszczu - pokrowiec w komplecie
Mile widziane:
- pamiec
Cena w granicach 300 zl ale jesli faktycznie warto byloby troche doplacic to moge jeszcze ten prog cenowy troche podniesc. Troche sobie szperalem tutaj na forum oraz innych stronach ale takiej latarki jeszcze nie znalazlem. Jednopaluszkowcow jest sporo ale slabiej swieca zreszta wiekszosc z nich nie dziala na akumulatorkach co dla mnie jest naprawde wazne. Jak nic lepszego nie uda mi sie znalezc to po prostu kupie tego Fenixa L2D.
Pozdrawiam Triales
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-08-17, 15:55:04 wysłane przez Trialces »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2007-08-17, 14:50:14 » |
|
Fenix L2T, albo ściśle L2T v2.0  Cieszę się, że mogłem pomóc 
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2007-08-17, 15:23:07 » |
|
- zasilanie z dwoch akumulatorkow AA Li-ion no nie bardzo,dwa li-ion dadzą świeżo z ładowarki 8,4V - żaden fenix tego nie przeżyje  Ale baterie litowe AA 1,7V jak najbardziej można użyć. Jak akku to ni-mh
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2007-08-17, 16:11:20 » |
|
taniej znajdziesz w fenix-store do tego darmowa przesyłka...tylko nie da się ubezpieczyc paczki,a czasem gina na poczcie  zagadaj też z Gab-em.On jest przedstawicielem fenix 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2007-08-17, 16:43:22 » |
|
Czyli brac Fenix'a L2D Premium 100 tak?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-08-17, 16:51:03 wysłane przez Trialces »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2007-08-17, 16:56:14 » |
|
zależy czego szukasz w latarce  przy postawionych powyżej wymaganiach będzie to dobry wybór  ta najnowsza wersja bazuje na diodzie rebel i z info wyczytanego na CPF wnioskować można , że zasięg nie jest większy niż w wersji L2D CE na Cree natomiast nie ma już jasnych i ciemnych na przemian pierścieni.A skoro jak piszą nie ma większego zasięgu to można się spodziewać szerszego środka/mocniejszego strumienia bocznego.W każdym razie fenix to latarka niezła w akceptowalnej cenie.Przy tam opisanych wymaganiach nie mam lepszego pomysłu na latarkę dla ciebie. Jest co prawda np Jetbeam MkII z możliwością dokupienia przedłużki robiącej z niego latarkę 2xAA ale mocowo nie dorówna fenixowi,a napewno nie zasięgiem.MkII to bardzo fajna latareczka,cree,szafirowe szkło,mnogość trybów,ale IMHO obsługa fenix-a jest bardziej intuicyjna,włącznik wygodniejszy do operowania,a sama latarka tańsza.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2007-08-17, 17:32:37 » |
|
Trialces - A będziesz często używać "turbo" ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2007-08-17, 18:05:24 » |
|
Trialces - A będziesz często używać "turbo" ?
Mysle, ze czesto  W gre wchodza nocne eskapady do lasu a tam czasem czlowiek chcialby sobie daleko poswiecic. No i moze do kierownicy na rowerze tez sobie ja przyczepie wiec turbo zdecydowanie sie przyda.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2007-08-17, 18:09:08 » |
|
A widzisz, coś gdzieś mi się o uszy obiło że grzeją sie jak cholera te wersje z Rebelem, cree wydziela mniej ciepła jednak, a to mała latarka jak by nie było. Popatrz na CPF za tymi z rebelem, piszą o nich dużo ostatnio.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2007-08-17, 18:21:26 » |
|
zagadaj też z Gab-em.On jest przedstawicielem fenix  Nie ma takiego uzytkownika.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2007-08-17, 18:22:26 » |
|
Nie ma takiego uzytkownika.
chodzi o G3D, ma swój kącik na forum gdzie sprzedaje fenixy
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2007-08-17, 18:25:25 » |
|
http://latarkifenix.plna torch ma forum dealerskie.Dokładny nick G3D  A o rebelu też czytałem - ponoć szybko sie grzeje w trybie turbo i spada moc do poziomu wysokiego.Wiele osób się zachwyca,ale są też opinie , że nie warto zamieniać wersji cree na nowszą(niewielki wzrost mocy,znacznie wyższa cena,no i grzeją się)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2007-08-17, 18:56:38 » |
|
Nooo jak już piszą przy L2D że nie zaleca się używać turbo ponad 10 minut to odpada na moje taka latarka niestety. http://www.qualityflashlights.co.uk/termekekmain.php?csoportid=45#66• Turbo Mode should be used sparingly. Due to its high power consumption, an excessive amount of heat may build up. Under high ambient temperatures, please do not use the Turbo Mode for more than 10 minutes continuously, doing so may harm the battery and the flashlight.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2007-08-18, 15:51:20 » |
|
- zasilanie z dwoch akumulatorkow AA NiMH oraz zwyklych AA - maksymalna sila swiatla na poziomie 135 lumenow lub wiecej - skupienie swiatla podobne do tego jak w Fenix L2D - tryby pracy - wodoszczelnosc umozliwiajaca poslugiwanie sie latarka w deszczu - pokrowiec w komplecie
Mile widziane:
- pamiec
Tak sobie myslę że może w końcu doczekamy się przedłużek 2AA do Rexa2.1 i wtedy masz idealną latarkę która spełni wszystkie Twojej wymogi. Ale nawet wersja 1AA też powinna. na najniższym trybie pobór prądu to ok 0.04A tak więc teoretyczny czas pracy to ok 60godz. latareczka ma trzy programy i pamięć ostatniego użytego trybu pracy (1.low-high,2. low-mid-high, 3. low-mid-high-sos-strobe) W trybie max (ok 950-1050mA ) dokopuje fenixowi L1DCE. na dodatek jak jej zapodać 14500 to dostaje solidnych sterydów i co ważne NIE GRZEJE SIĘ zbytnio. sądzę że naprawdę warto ją przemysleć. C3 świeci przy niej jak robaczek świętojański. wrzucę wieczorem fotki z porównaniem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-08-18, 16:28:21 wysłane przez Tonio »
|
|
|
|
|
|