Po długich podchodach dotarłem dzisiaj do BJ System-u. Plan był prosty, uzupełnić niedobór baterii CR123.
Jak to w życiu bywa, gdy spotyka się dwóch pasjonatów poruszonych zostało kilka bardzo ważnych tematów, obejrzałem kilka latarek. Ciężko było mi oderwać się od szklanej szafki ze światełkami

W trakcie rozmowy o mojej E1L wskazywałem na jej bardzo skupioną wiązkę światła i moje problemy w domu, gdy korzystam z latarki wieczorem (oślepiam śpiących i narażam się na straszny gniew żony). Rozwiązanie problemu okazał się być Filtr F04:

Filtr F04 SF - Mała rzecz, a cieszy.
Ten czarny pierścień bardzo łatwo daje się zamontować na głowicę latarki i to jak zmienił E1L przeszło moje najśmielsze oczekiwania. Mam nową latarkę

W ciągu jednej chwili zamieniam podręcznego szperacza, w ugrzecznione światełko do użytku w pomieszczeniach. Światło jest genialnie rozproszone. Ciekawe, co powie dzisiaj żona, czeka ją test

I jeszcze jedna korzyść z filtra, w końcu latarka położone na stole czy pochyłej powierzchni, nie przetacza się.
Mała rzecz, a cieszy

Czemu ja dopiero teraz odkryłem ten gadżet, sam nie wiem?
I jeszcze zdjęcie całego kompletu:

Filtr F04 SF - Mała rzecz, a cieszy.
Bardzo dziękuję BJ System z fachową poradę i polecam wszystkim latarko maniakom wizytę u nich, naprawdę warto.