to daje ponad 30% większą długość

to jak porównanie surefire 6P i 9P ale skoro to nic nie znaczy

zobacz też różnicę w masie
386g z bateriami - tak wiem,zaraz zważysz i napiszesz koło pół kilo i że też bez różnicy

i znowu będzie ponad 30%

moim priorytetem była maksymalnie tania dobrej jakości latarka HID z zasilaniem umożliwiającym dowolnie długą eksploatacje poza domem , a więc baterie primary cells.Jak już pisałem jestem zwolennikiem światła flood o mocy możliwie najmniejszej potrzebnej na daną okoliczność.Nie lubie zaburzać nocnej wizji.A HID ma być szperaczem,latarka do używania incydentalnego także z uwagi uwagi na długi rozruch.Tak na marginesie HID-y W-E startują około 10sekund praktycznie od zera.W Warrior , którego miałem okazje używać rozruch był znacznie dłuższy (około 20sekund do pełnej mocy)i zaczynał sie od bardzo silnego błysku (prawie pełna moc)by później gasnąć i startować od zera.Ta przypadłość prawdopodobnie spowodowała uszkodzenie żarówki po niespełna 2 godzinach użytkowania latarki.Czy w twoim HIDzie też tak jest?Co ciekawe porównanie dwóch 10W HID-ów o rzekomo tej samej mocy (500Lumenów)ukazało większą moc W-E ( tu akurat porównywane były Microfire Warrior K500R z W-E Dragon V-AR).Ta ostatnia jest o tyle ciekawa,że nie wymaga wymiany jakichkolwiek elementów w celu zmiany zasilania z akumulatorowego na bateryjne.Opcjonalnie używać można zasilania 2x18650 lub 4xcr123.U mnie latarka odpadła z uwagi na spore wymiary - długość 286mm.Seria Boxer według producenta ma jeszcze o 10% większą moc w porównaniu z 10W Dragonami.