Opis mi się podoba, choć nie do końca rozumiem, dlaczego Polimerowa Cykloolefina zasłużyła na wyróżnienie wielkimi literami

To jednak uwaga stricte redakcyjna. Do tej kategorii dołączył bym też wielkie litery po dwukropku, uśmieszki, literówki (sporo) i interpunkcję.
Teraz seria uwag, ale i pytań - z załączoną domyślnie przy każdym prośbie o wyjaśnienie nieco bardziej szczegółowe niż w tekście recenzji.
Zabrakło mi trochę bardziej laickiego podejścia do terminologii.
Zakładam, że osoby biegłe w temacie wiedzą co to T.I.R. Dla laika nie jest to jednak jasne - to forma lustra? Soczewki? Pola magnetycznego zaginającego strumień fotonów?
Co to znaczy "dokładne odwzorowanie diody LED"?
Przypis przy LOTC niepotrzebny - trzeba poszukać wyjaśnienia, które jest w środku tekstu.
Wyłącznik nie może pracować w trybie "świeczki" - ten konkretny uniemożliwia pracę
latarki w taki sposób po prostu, w takiej pozycji

Ponadto napisałeś: "zbiera praktycznie całe światło wychodzące z diody. Dzięki niej, zamiast "typowego" promienia z wiązką główną oraz wtórną otrzymujemy ekstremalnie silnie skupioną wiązkę główną bez wtórnej" tymczasem na zdjęciach widać jakieś przedziwne "aureole", a w trybie wysokim coś na kształt wtórnego. To prawda, nie jest to typowy wtórny, jest też niesamowite skupienie, ale tak całkiem "bez" to się jednak nie udało

Interesujący jest wykres w trybie niskim - najpierw przez dwie godziny mamy (relatywnie) szybki spadek mocy, a potem... sukcesywny przyrost... Z czego to się wzięło?
Czy może mieć to związek z podejrzewanym przez Ciebie wpływem temperatury?
We wnioskach jako pozytyw piszesz "Prawie doskonała latarka EDC". Rozumiem, że chodzi o silne skupienie promienia bez rozpraszacza. Skoro jednak rozpraszacz jest (w komplecie?) to... czemu nie "idealna"? Abstrahując od ceny! Chciałbym abyśmy przyjęli, że cena nie ma nic wspólnego z funkcjonalnością latarki i nie wpływa na jej parametry

Nu, jak już teraz pojechałem to mogę też pochwalić, co nie?
Tekst mi się podoba. Krótki, treściwy, czyta się w kilka minut i wiadomo dokładnie to co potrzeba.
Dobre zdjęcia, czytelne wykresy - forma podoba mi się szalenie. Choć nie wszystko czasami rozumiem, ale o tym już pisałem

Z niecierpliwością czekam na następny tekst.