Jeszcze troszkę cierpliwości - lada dzień będą gotowe. Jutro, może pojutrze. Z gotowych hostów mogę złożyć "przedprototyp" i odpalić go na chwilę, jeszcze bez elektroniki, ale już upakowanego w jedną latarkę bez taśmy klejącej i wystających kabli... Zdjęcia będą, spokojnie. Już się nie mogę doczekać...

UPDATE:
Nudziło mi się trochę, więc wrzucam moje wypociny dotyczące elektronicznej części projektu, która właśnie się zaczyna...
Przetwornica będzie miała za kompana bardzo nowoczesne sterowanie mikroprocesorowe, w którym rezystancja elementu wykonawczego MOSFET będzie mieć 10 miliomów. Do tego włącznik chwilowy i cyfrowe sterowanie trzecim pinem przetwornicy, zamiast rozwiązania z tradycyjnym pstryczkiem i potencjometrem ustalającym jasność.
Wykosztuję się za to, ale będę miał na pokładzie wymarzone, dwukanałowe zabezpieczenie temperaturowe (przetwornicy i baterii) oraz pełną współpracę z zewnętrznym źródłem zasilania i zintegrowaną ładowarką. Wszystko obsługiwane będzie jednym włącznikiem.

Algorytmy wymyśliłem takie:
1) Zewnętrzne źródło zasilania odłączone, akumulator (BAT):* Chwilowe wciśnięcie przycisku – brak reakcji
* Przytrzymanie przycisku >2s. – ON
* Przytrzymanie przycisku >1s. – Przejście do trybu wyboru jasności
* Chwilowe wciśnięcie przycisku przed upływem 3 sekund – Zmiana trybu jasności
* Odczekanie 3 sekund bez reakcji – Akceptacja danego trybu
* Chwilowe wciśnięcie przycisku po upływie 3 sekund – OFF
* Przytrzymanie przycisku >1s. przed upływem 3 sekund – wymuszenie OFF
2) Zewnętrzne źródło zasilania podłączone (EXT):* Chwilowe wciśnięcie przycisku – start ładowania
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – koniec ładowania
* Przytrzymanie przycisku >2s. – EXT ON, dioda LED mruga co 1 sekundę
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – EXT OFF
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – start ładowania
* Przytrzymanie przycisku >2s. – EXT ON, dioda LED mruga co 1 sekundę, ładowanie trwa
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – EXT OFF, ładowanie trwa
3) Podłączenie zewnętrznego źródła (EXT), gdy ON:* Restart z BAT na EXT
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – OFF
* Chwilowe wciśnięcie przycisku – start ładowania
* Przytrzymanie przycisku >2s. – EXT ON, dioda LED mruga co 1 sekundę
4) Odłączenie zewnętrznego źródła (EXT), gdy EXT ON:* Restart z EXT na BAT, koniec ładowania jeżeli ładowanie trwa
Co do schematu elektrycznego, to już działka elektronika, który się nad tym napoci za niemałą sumę (ach drogo się cenią nasi fachowcy, ale to w przypadku tego układu im wybaczam), a ja mogę od siebie przedstawić schemat blokowy Maga:

Projekt Mag T5
Na akumulator składa się także ładowarka pakietu z diodą sygnalizacyjną LED i wyjściem sterującym do głównego sterownika uP, przetwornica zasilająca boost, balancer ogniw oraz dedykowany układ ochronny.
Sterownik składa się z mikroprocesora ATxx, diody sygnalizacyjnej LED, dwóch wejść czujników temperatury i napięcia oraz elementów wykonawczych MOS.
Choć jednoczesne ładowanie akumulatora i świecenie ze źródła zewnętrznego brzmi cudownie, ciężko będzie to pogodzić.
Będzie cholerna trudność ze zmieszczeniem przetwornicy zasilającej ładowarkę do latarki, ale niejeden cud już T5 widział, zobaczy i to.
Na razie tyle,
D.