|
« : 2007-06-05, 09:45:04 » |
|
Panowie, na zasadzie No Bullshit będę tutaj wpisywał, na podstawie własnych oraz waszych doświadczeń dobre, średnie i kiepskie serwisy posprzedażowe producentów/dystrybutorów latarek:
I. Dobre serwisy: - Dealxetreme.com (Windforce) - Lummi.co.uk (Esthan) - Novatac.com (Esthan)
II. Średni serwis:
III. Kiepski serwis: - Kaidomain.com (pawełsz, pecado) - Gamma.pl (mar3)
IV. W trakcie ewaluacji: - Dealextreme (jak na razie in plus - Esthan)
Aby wspomagać dobre serwisy i unikać kiepskich, a także aby pomóc naszym kolegom w nieraz niełatwym wyborze, proszę was serdecznie o opisywanie waszych przejść z producentami/dystrybutorami.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-06-05, 11:45:26 wysłane przez Esthan »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2007-06-05, 09:53:21 » |
|
Novatac: Miałem duże problemy z przełącznikiem w swoim HDS B42, po zgłoszeniu tego faktu na CPF, uzyskałem dużą ilość porad, niestety, nic nie pomogło. Skontaktowałem się z ichniejszym serwisem, podałem im dokładny opis sprawy, podałem im link do jeszcze dokładniejszego opisu na CPF. O dziwo, przeczytali wszystko co było na CPF i zareagowali w ciągu 5h odpowiadając mi mailowo, że rozumieją problem i poprosili mnie o adres wysyłki.
5 dni roboczych później miałem już nowy, wysłany za darmo nowy przełącznik (wart de facto 50USD). Proszę pamiętać, że przełącznik wysyłali z USA. Więc serwis 1 klasa.
Dodatkowo, powiedzieli mi, że jak chcę to mogę im odesłać przełącznik, ale nie chcą mnie narażać na koszty. Jednakże, wysłałem im aby wiedzieli co w nim można poprawić.
Novatac: Podobnie było z Majkelito i jego HDS. Po kilku dniach miał nowy switch.
Lummi.co.uk: Otrzymany przez Adiblue ORB RAW, miał wady w obróbce mechanicznej. Po opisaniu problemu sprzedawcy, w ciągu 1 dnia została podjęta decyzja o wymianie na nowy. Rob był o tyle ok, że pozwolił Adiemu zmienić ORB RAW na RAW NS, przy czym w ramach rekompensaty za "zły nastrój" obniżył odrobinę cenę. Nie pisałem o tym wcześniej, bo dopiero od zeszłego tygodnia NS'y są na stanie (Rob dostał korpusy obrobione w końcu). Koszty przesyłki z Wielkiej Brytanii do Polski przejął na siebie Lummi.co.uk.
Na prośbę Roba, wadliwy RAW został niezwłocznie odesłany do niego, w celu sprawdzenia co i jak.
Dealextreme: - Zamówiłem 2 diody SSC P4 U Bin, doszły obydwie, ale jedna w ogóle nie działa 18h temu posłałem zgłoszenie reklamacji i czekam na odzew.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-06-05, 09:57:55 wysłane przez Esthan »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2007-06-05, 10:06:20 » |
|
Kaido - nie doszły aku 14500 (2 sztuki), trwa pałowanie mailowe, będzie już 2 miechy (w zasadzie only for fun, bo widoków brak), maile krążą raz na parę dni- żałość słowem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2007-06-05, 10:17:14 » |
|
Na 8 cree zamówionych z Gammy jedna trup, inna była chyba zle lutnieta , przez co spalił się driverek (podłączona do bat. świeci normalnie) Z ciekawości zadzwoniłem i się okazało że gwarancji nie ma na diody 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2007-06-05, 10:21:21 » |
|
kaidomain - w zamówionej latarce niedziałający switch. Po 3 tygodniach pingponga mailowego stanęło na tym, że dołączy zamiennik przy następnym zamówieniu. Zamówienie złożone, czekam na paczkę - zobaczymy co wsadził, bo ponoć wsadził.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2007-06-05, 10:24:52 » |
|
kaidomain - w zamówionej latarce niedziałający switch. Po 3 tygodniach pingponga mailowego stanęło na tym, że dołączy zamiennik przy następnym zamówieniu. Zamówienie złożone, czekam na paczkę - zobaczymy co wsadził, bo ponoć wsadził.
A niby wysyłkę mają za darmo. Wpisuję w kiepski serwis.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2007-06-05, 10:26:46 » |
|
Na 8 cree zamówionych z Gammy jedna trup, inna była chyba zle lutnieta , przez co spalił się driverek (podłączona do bat. świeci normalnie) Z ciekawości zadzwoniłem i się okazało że gwarancji nie ma na diody  Jak to nie ma gwarancji na diody ? Polskie prawo mówi mówi w tej kwestii coś innego. Niech nie chrzanią głupot. Przed wysyłką można podpiąć na 1 sek diodę do testera.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2007-06-05, 10:27:50 » |
|
Zamówiłem na Dealextreme 5 diód Cree XR-E P4 WD star base. Jako że wolę same emitery to napisałem z pytaniem czy jest opcja usunięcia tych starów. Raindy napisała że tak, oni mogą to dla mnie zrobić w ramach zamówienia i wystarczy że złożę zamówienie i jej o tym przypomnę. Tak też zrobiłem, po czym Raindy grzecznie mnie poinformowała, że emitery są trwale przytroczone do starów i nie mogą pracować samodzielnie  Na mój odzew, że dopiero co DX zapewniał mnie o czym innym spytała, kto mi o tym wcześniej powiedział... Zły nie jestem, już sobie je sam odlutuję, ale nie w tym sens... Czy oni są poważni?  ________________ A z wcześniejszych doświadczeń gorąco polecam zakupy na CPF u Photonfanatica, litho123 i Flashlightlens.com Pełen profesjonalizm i szybkość działania.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-06-05, 10:29:50 wysłane przez Windforce »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2007-06-05, 10:50:59 » |
|
Właśnie dostałem odpowiedź z Dealextreme: "Dear Customer, Sorry for any inconvenience. We will send you a new one as soon as possible, you can track your old order number for any update. Thank you Linda"
Hohoho, jesteśmy na dobrej drodze moi azjatyccy przyjaciele 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2007-06-05, 10:52:21 » |
|
w latarkach zamawianych z DX lub Kaido. tylko jedna miała sprawny wyłącznik, UltraFire B1. Reszta wymagała rozkręcenia i małej poprawki, delikatnie przerywały po prostu. Jak to nie ma gwarancji na diody ? Polskie prawo mówi mówi w tej kwestii coś innego. Niech nie chrzanią głupot. Przed wysyłką można podpiąć na 1 sek diodę do testera.
diody po zamontowaniu na PCB są podobno sprawdzane (u nich na miejscu wszystko się odbywa) niestety moja cree nie świeciła
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2007-06-05, 11:35:58 » |
|
DX jest w porządku, to ja nachachmęciłem trochę  Na plus.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2007-06-05, 11:43:56 » |
|
w latarkach zamawianych z DX lub Kaido. tylko jedna miała sprawny wyłącznik, UltraFire B1. Reszta wymagała rozkręcenia i małej poprawki, delikatnie przerywały po prostu. diody po zamontowaniu na PCB są podobno sprawdzane (u nich na miejscu wszystko się odbywa) niestety moja cree nie świeciła
Poprosiłbym o dokument potwierdzający, z imieniem, nazwiskiem, pieczatką i datą, że dana osoba z działu jakości/wysyłki/montażowego dokonała sprawdzenia tej, wysyłanej do Ciebie partii diód.
DX jest w porządku, to ja nachachmęciłem trochę  Na plus. Wedle życzenia, zmieniłem.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-06-05, 11:46:25 wysłane przez Esthan »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2007-06-05, 13:49:42 » |
|
ehh skoro DX przyśle nową diodę a w Gammie mi powiedzieli że nie ma gwarancji itp to..........oby tak dalej 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2007-06-05, 13:55:05 » |
|
Bo Gamme to dupcy i wolą stracić klienta za 20PLN a DX wie, że zadowolony klient wraca i jeszcze poleca dalej - a to dobra reklama.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2007-06-05, 15:45:37 » |
|