|
« Odpowiedz #990 : 2010-08-29, 14:08:05 » |
|
Tak, 55W szperacz to była moja pierwsza "pro" latarka  . Może z 7 razy udało mi się go wyświecić, potem działał 4 minuty.Ale trzeba przyznać że kopa miał nieziemskiego  . Został mi z niego reflektor, świetny zasilacz z kontrolkami poboru prądu, do tego układ z końcówkami do ładowania akumulatorów żelowych. Także nawet się opłaciło. To był mactronic, wykonanie ok, ale jednak takie latarki to jeden wielki błąd konstrukcyjny. Ok, koniec Ot, o akusach żelowych pogadamy pod przyszłą recką  Edit: Melduję, że duża padła  .To znaczy świeci- 5 minut i ledwie się tli. Póki co zaczekam do niedzieli, może mi wymienią  (będzie większa pewność powtarzalności). A jak nie,to jej elektronika ogranicza się do mostka prostowniczego i paru rezystorów, się zrobi. Chyba, że na starcie padł aku.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-08-30, 20:28:33 wysłane przez Vascator »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #991 : 2010-09-03, 06:17:46 » |
|
Uważaj na akus, bo lubi wylać  mojemu Tatkowi szafkę na buty zeżarł ten potfur  teraz mu kupiłem moduł LED od MAG 4D i ma kilkuletnią latarkę 4xR20, bo te ustrojstwa (o tym większym pisze) niewygodne, choć ostatniego ładowania to nie pamięta a dalej świeci 
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #992 : 2010-09-03, 21:31:39 » |
|
Mała uwaga: offtop o aku przeniosę pod reckę jak już będzie gotowa. Mi też inny "potfur" tego typu zjadł trochę okleiny na szafie. Taka o przekroju kwadratu, z uchylną głowicą. Przy pierwszym ładowaniu cała oblała się kwasem  . Szkoda, bo aku wcale nie mały, a latarka była bardzo ok. Niestety już jej nie sprzedają. A moja cała zeżarta w środku. Generalnie w tej dużej aku jest podobny do żelowego, ale kable wychodzą bezpośrednio z obudowy. Nie przypomina żadnego standardowego akusa żelowego. Niema oznaczeń, jest płytka od cel. Aha, za 25 zeta była do kupienia podobna, ale marki tiross( recenzowałem jednego) ,i uwaga- z akumulatorem Li-ion  To może być ciekawe, tylko co dokładnie tam siedzi, nie mam pojęcia. Jak gościu zechce mi wymienić tą zepsutą, to dołożę i kupie ta Li-ion 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-09-03, 21:33:52 wysłane przez Vascator »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #993 : 2010-09-08, 09:20:07 » |
|
Witam ponownie i prezentuję jak zwykle na gorąco ostatnie moje dziecko które przygarnąłem do swojego przedszkola światła. Catapult V2  Nasze nowe latareczki  Nasze nowe latareczki  Nasze nowe latareczki i w ten oto sposób kupując sobie te wszystkie zabawki wycieczka do Egiptu poszła się je....ać  Wychlać wolę tutaj poza tym dla mnie tam za gorąco 
|
|
|
|
|
|
"Żyj na huśtawce życia,Żyj !!! Bo tylko raz dany nam czas"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #994 : 2010-09-08, 09:55:29 » |
|
gadżeciarz - Jak V2 wypada w porównaniu do jedynki ? świeci jaśniej ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #995 : 2010-09-08, 16:25:44 » |
|
Świecąc z okna na park,choć w nocy to jednak w mieście i V1 OP V2 SMO mam wrażenie  że V2 lepiej daje czadu. Jak u szwagra będę to przetestuję,tam są odpowiedniejsze warunki aby dokonać takiego porównania. Natomiast świecąc obydwiema latarkami na ścianę w mieszkaniu to jak dla mnie remis. Dodam jeszcze tyle że V2 ma cieplejsze światło.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2010-09-08, 16:39:39 wysłane przez gadżeciarz »
|
|
"Żyj na huśtawce życia,Żyj !!! Bo tylko raz dany nam czas"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #996 : 2010-09-08, 20:01:48 » |
|
... Dodam jeszcze tyle że V2 ma cieplejsze światło.
Ooo...  A to miło, że cieplejszy tint ma  Nie jedną osobę może to przekonać do zakupu 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #997 : 2010-09-09, 12:01:39 » |
|
Latarki stare ale po tuningu u Mariusza duuuużo punktów EDC zyskały  - Quark AA2 neutralna - od kilku dni z XP-G Q4 7a - cieplusia, milusia i szeroko teraz daje  Stara XP-E miała za mało światła i w centrum i po bokach jak na moje potrzeby EDC. Barwa teraz też mi bardziej leży. - Latarka na korbkę z Lidla - też zmienione diody 3mm na ciepłe.
|
|
|
|
|
|
Lumapower M3, P.Tikka XP, LF5XT, Quark AA2 XP-G, Quark MiNi 123 XP-G (wszystkie z ciepłą diodą ), Quark AA tytanowy na neutralnej XP-G, SureFire E2e HA, Photon III, iTP A3 EOS Upgrade, JetBeam PA40 T6
|
|
|
 |
« Odpowiedz #998 : 2010-09-09, 12:31:07 » |
|
W ramach sprostowania, to jest XP-G Q4 7B4 "tint żarnikowy"  Bardzo przyjemny, cieplutki tint, jak widać nie tylko mi on przypadł do gustu  Poza tym XP-G = się jeszcze lepszy rozkład światła niż w XP-E i oczywiście dużo więcej światła 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #999 : 2010-09-09, 13:35:12 » |
|
W ramach sprostowania, to jest XP-G Q4 7B4 "tint żarnikowy"  Bardzo przyjemny, cieplutki tint, jak widać nie tylko mi on przypadł do gustu  Poza tym XP-G = się jeszcze lepszy rozkład światła niż w XP-E i oczywiście dużo więcej światła  Tej, ja chyba wiem lepiej co montuje do latarki jak pisze 7A to to je 7A  dokładnie 7A3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1000 : 2010-09-09, 13:43:44 » |
|
 Aaaa... to ja przepraszam  Nie wiedziałem, że takie masz  Tzn, że tamta co przyszła też taki tint  Dobrze, będzie coś dla odmiany 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1001 : 2010-09-10, 00:43:26 » |
|
Yyyy ... to są jeszcze inniejsze (nowocześniejsze ?) ciepłe niż ta co mam ? A są między nimi duże różnice ? W mocy ? W barwie ? Bo sam już nie wiem co cem a ciepłe polubiłem .... tylko ciepła ciepłej nie równa  Mam w starszych latarkach CREE-XREWHT-L1-0000-009F7 P4 3200K i były ciepłe ale barwa była brudnawa ... lekko w jakiś pomarańcz czy jaką inną kupę chomika wpadała ;P Sporo jej do żarnika brakowało jak porównuję z moją wzorcową SureFire E2e HA żarnikową. W tych 7A3 co mi Mariusz wkręcił jest dużo przyjemniejsza barwa, podobnie jak w moim Quarku mini 123, gdzie już z 4sevensów oryginalnie ciepła XP-G dotarła. Znaczy się XP-G Q4 7B4 są jeszcze przyjemniejsze ?? Bom się już pogubił  Szukam ideału co ma dobrze oddawać barwy, nie dawać po gałach a dobrze oświetlać na bliski i średni dystans graty w domu i zieleń w terenie, lepiej od zimnych i neutralnych penetrować mgłę i dym na przykład ze spalonych naleśników  Rozkład światła w XP-G mi bardzo pasuje ... co do barwy to niby też ale teraz nie mam porównania z tymi 7B4 ... :/
|
|
|
|
|
|
Lumapower M3, P.Tikka XP, LF5XT, Quark AA2 XP-G, Quark MiNi 123 XP-G (wszystkie z ciepłą diodą ), Quark AA tytanowy na neutralnej XP-G, SureFire E2e HA, Photon III, iTP A3 EOS Upgrade, JetBeam PA40 T6
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1002 : 2010-09-10, 00:48:12 » |
|
Podejrzewam, że te tinty są do siebie zbliżone  Być może B jest bardziej pomarańczowa, a A jest bardziej żółtawa  Ale to szybciej Mariusz może powiedzieć, bo ja jeszcze tej A nie mam w rękach 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1003 : 2010-09-16, 18:24:20 » |
|
Bo jedna to zdecydowanie za malo...  Nasze nowe latareczki
|
|
|
|
|
|
NIE BOJĘ SIĘ GDY ŚWIATŁO ZNIKA, BO MAM LATARKĘ PANASONIC' A
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1004 : 2010-09-20, 16:49:03 » |
|
MTE M3-2I. Ciekawa historia się z nią wiąże. Kupiłem jednocześnie MTE oraz Aurorę, z czego ta druga to kopia - z większą głowicą i inną optyką (wciąż kolimator, nie reflektor). Dość szybko dostałem informację o wysyłce Aurory oraz maila, że MTE jest już niedostępne i proponują mi podobny produkt tylko z innymi trybami lub zwrot pieniędzy. Jeszcze się nie zdecydowałem, a tymczasem dziś do drzwi zapukał listonosz z firmowym MTE M3-2I...
Na ostatnim zdjęciu, z lewej jest Jetbeam RRT-2 XP-G R4 3A.
|
 Odp: Nasze nowe latareczki
1.jpg (120.07 KB, 1280x960 - wyświetlony 2334 razy.)
2.jpg (107.31 KB, 1280x960 - wyświetlony 59 razy.)
3.jpg (119.65 KB, 1280x960 - wyświetlony 2371 razy.)
4.jpg (91.33 KB, 1280x960 - wyświetlony 29 razy.)
|
|
|
|
|
|
|
|