|
« : 2007-05-18, 13:35:45 » |
|
witam, mam p3d i jest super, chciałbym ją jakoś sensownie wykorzystać jako dodatkową lampke przy rowerze, szukam jakiegoś fajnego uchwytu nie moge znaleść bo może nie wiem jak takie coś nazwać... sam nie wiem , wiadomo najlepiej coś na stałe do kierownicy i druga mała część na stałe do latarki i obie łączą sie na wsuwkę....macie jakieś sprawdzone pomysły i gdzie to można kupić? dzięki , pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2007-05-18, 13:44:48 » |
|
 uchwyt do roweru na latarke , patenty? http://www.twofish.biz/bike.html Patent zwie się Lockblocks Flashlight Holder™
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2007-05-18, 14:20:14 » |
|
super patent z dzwonkami.... czekam na fotki , pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2007-05-18, 14:38:16 » |
|
Paweł,
Zdjęcia się nie ładują, dodaj jakiś załącznik tutaj 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2007-05-18, 14:44:11 » |
|
dodam- pisałem wcieło mi foty - ino rower w chacie- rano zrobię i dam- mocowanie brzydkie jak noc,ale działa 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2007-05-18, 14:50:10 » |
|
dodam- pisałem wcieło mi foty - ino rower w chacie- rano zrobię i dam- mocowanie brzydkie jak noc,ale działa  W pracy jestem, mogłem nie doczytać :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2007-05-18, 16:22:33 » |
|
Spoko- ja też w pracy jestem  A w skrócie koncepcja opiera się na tym, iż średnica mocowania dzwonka akurat pasuje do lampek Fenixa- wystarczy kupić 2 dzwonki, obciąć sam dzwonek i pozostałe kawałki obrócić o 90st i potem ino połączyć wsio długą śrubą/szpilką, dodać nakrętki motylkowe i wsio pasuje. Lampkę wsuwam w pozostałość po 1ym dzwonku , dokręcam śrubkę motylkową i wsio gra.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2007-05-18, 20:45:44 » |
|
zawsze mozna dorobic kydeksik, kawalek kydeksu w ksztalcie litery "L" i jedna czesc zawijasz na kierownice a druga na latarke, jak nie masz dostepu do kydeksy zapukaj do G3D On albo Ci zrobi albo wspomoze materialem
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2007-05-18, 23:50:36 » |
|
Diabelek - guzik powiem tak- pytałem o kydeks jakiś czas temu, zresztą nie zaufam czemuś na rowerek co ma 3mać światełko ino na wcisk, jakoś mało ufny jestem, mocowanko jednak musi być jakoś skręcane
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2007-05-19, 08:29:51 » |
|
Diabelek - guzik powiem tak- pytałem o kydeks jakiś czas temu, zresztą nie zaufam czemuś na rowerek co ma 3mać światełko ino na wcisk, jakoś mało ufny jestem, mocowanko jednak musi być jakoś skręcane
Diabełkowi chodziło zapewne tylko o formowalność kydexu . Po dogięciu na ciepło kształtu wiercimy otworki i skręcamy śrubkami  .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam .
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2007-05-19, 14:44:59 » |
|
Poza tym dobrze uformowany kydex utrzymuje znacznie cięższe od latarki noże w pozycji odwrotnej w czasie biegania i skakania - nie sądzę, żeby tu zaczął się nagle inaczej zachowywać. A dla nieufnych można zrobić tak jak KO proponuje - zostawić próg na skręcenie śrubkami.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2007-05-19, 17:44:28 » |
|
wzmocnienie srubami zalatwi sprawe napewno, tak na szybko projekt takiego mocowania, niebieskie otwory zlaczyc razem wedle niebieskiej strzalki i opiac tym kierownice, a czerwone skrecic wedle czerwonej strzalki na latarce, powinno dzialac, choc projekt wymyslony teraz i nie wymaga kydeksu nawet  uchwyt do roweru na latarke , patenty?
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-05-19, 17:46:37 wysłane przez Diabelek »
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2007-05-19, 17:52:57 » |
|
Zabezpieczenie śrubą latarki wydaje mi się zbędne. Nawet jeśli bedzie sie w niej kręcić to raczej nie szkodzi, ale wypaść to nie ma prawa  Te śruby to na kierownicę raczej, żeby dodatkowo zabezpieczyć całość przed okręcaniem się.
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2007-05-19, 22:44:41 » |
|
oki-doki wsio pikne, ino kydexu nie mam  na razie tego używam: http://www.torch.pl/forum/index.php/topic,52412.msg184847.html#newmoże niezbyt ładne,ale się sprawdza  a co do 3mania przez kydeks noży itd- zapewne tak, tylko pamiętajcie,że lampka wystaje poza obrys kierownicy a przy jeździe w terenie trzęsie naprawdę mocno- raczej mocniej niż przy skakaniu itp- jednak ciało człowiek jest b.dobrym amortyzatorem
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|