|
« : 2007-05-10, 12:47:35 » |
|
Właśnie przeglądam sobie strony z chińskimi latarkami, patrze a tu takie cudo : http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.3130#latarka za 11 dolarów z diodą REBEL ??!! czy mnie oczy mylą ?? ps. strona czasem się nie ładuje
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2007-05-10, 13:11:06 » |
|
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ten link prowadzi do podróbki Fenixa z 0.5W Luxeonem...
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2007-05-10, 13:25:11 » |
|
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie ten link prowadzi do podróbki Fenixa z 0.5W Luxeonem...
wiem, ale popatrz na zdjęcie diody, no i ta cena  UltraFire to całkiem dobra jakość, za te 30 parę zł można spróbować, jak się okaże kicha to nie będzie żle 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2007-05-10, 13:55:09 » |
|
a co mi tam- za taką kasę można zaryzykować- najwyżej będzie się przerabiać. Na duży plus można uznać zasilanie AA i 14500 - fenixy LxD CE mnie powaliły- nie łykają 14500 - do bani
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2007-05-21, 13:58:33 » |
|
Właśnie mnie odwiedził listonosz z przesyłką od DX, oczywiście z latarka na diodzie REBEL hehe  Latarka na nowej diodzie REBEL ?!  Latarka na nowej diodzie REBEL ?! tak świeci na li-ionie 14500 po lewej, po prawej UF C2 po testuje ją i opisze niedługo edit: rebel hmm ?!  Latarka na nowej diodzie REBEL ?!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-05-21, 14:21:38 wysłane przez mar3 »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2007-05-21, 17:18:16 » |
|
edit: rebel hmm ?!  Latarka na nowej diodzie REBEL ?! Uhmmm... Rebel od Lumiledsa to tak wygląda:
 Latarka na nowej diodzie REBEL ?!
Klon jakiś? Tak szybko?
-- M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2007-05-21, 17:32:35 » |
|
no właśnie czegoś mi brakowało na tej diodzie........... soczewki hehe o dziwo świeci całkiem całkiem, ma ciepły tint, skupienie super jak na taki mały reflektor hmm wymiary to to ma jak REBEL, można by podmienić emiter ?! ale jakoś nie widzę lutowania tego maleństwa !!  ewentualnie dać od razu cree hmm........ już piszą o tej latarce http://candlepowerforums.com/vb/showthread.php?p=2015927#post2015927Mel - da się polutować emiter Rebela ? czy potrzeba sprzętu laboratoryjnego ? 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2007-05-21, 17:42:42 » |
|
Mel - da się polutować emiter Rebela ? czy potrzeba sprzętu laboratoryjnego ?  Lutownica z ostrym grotem i kupa wprawy - to do styków na górze, ale trzeba je oskrobać. Albo SMD w piekarniku choćby. A tak na serio to jeszcze nie lutowałem rebelka. Na razie się na nie gapię!
-- M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2007-05-21, 18:36:05 » |
|
Szwedzkie laski, powoli zaczynam się w tym wszystkim gubić  No ale co tam, viva la LED boom :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2007-05-21, 18:48:45 » |
|
wygląda ze emiter jest przylutowany do pcb  Latarka na nowej diodzie REBEL ?! Mel - możesz zrobić fotkę rebela od spodu ? to jest coś ala cree emiter? Szwedzkie laski, powoli zaczynam się w tym wszystkim gubić  No ale co tam, viva la LED boom :] hehe mówiłem że za chinolami trudno nadążyć
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2007-05-21, 18:50:40 » |
|
Fuck me ! Jakie to jest małe !!!
Clustery nabiorą nowego znaczenia !
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2007-05-21, 20:21:26 » |
|
hehe- sam emiter jest podobny wymiarowo do cree- soczewa mniejsza  Ahha - DX działa coraz lepiej- 10zamówienie, 12.V wysyłka, dzisiaj doszły- szacun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2007-05-21, 22:30:15 » |
|
Mel - możesz zrobić fotkę rebela od spodu ? to jest coś ala cree emiter?
hehe mówiłem że za chinolami trudno nadążyć
Noo właśnie przypełzłem z treningu i nie mam siły robić zdjęć... trochę ciepło było... Od dołu są styki do lutowania smd i jeden do przylutowania do radiatora - jak w cree tylko, ekhmmm, mniejsze (to bardzo eufemistycznie) i inaczej ułożone. Ale można te ścieżki na górze oskrobać i do nich się lutować. Styk do radiatora jest po jednej stronie podstawki, to można też mocować go na lut lub AA epoxy do radiatora i od dołu zostawić dojście dla przewodów w postaci wycięcia w radiatorze. Nie wiem, czy nie mącę, ale padam. -- M.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2007-05-22, 12:02:39 » |
|
Noo właśnie przypełzłem z treningu i nie mam siły robić zdjęć... trochę ciepło było... Od dołu są styki do lutowania smd i jeden do przylutowania do radiatora - jak w cree tylko, ekhmmm, mniejsze (to bardzo eufemistycznie) i inaczej ułożone. Ale można te ścieżki na górze oskrobać i do nich się lutować. Styk do radiatora jest po jednej stronie podstawki, to można też mocować go na lut lub AA epoxy do radiatora i od dołu zostawić dojście dla przewodów w postaci wycięcia w radiatorze. Nie wiem, czy nie mącę, ale padam. -- M.
wygląda że to faktycznie klon Rebela, hmm na moje oko ta płytka pcb z latarki przyjmie Rebela idealnie
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|