|
« : 2007-03-12, 20:06:18 » |
|
Witajcie,
Tak jakoś się złożyło, że moje zamiłowanie do latarek i wszelakich użytecznych gadżetów doprowadziło mnie tutaj, na to bardzo, jak na polskie warunki osobliwe forum. A przez sieć bardzo ciekawych wydarzeń, została mi złożona przez szanowne gremium administratorów Knives.pl propozycja animowania, wspólnie z kolegą Adiblue, prawdopodobnie pierwszego w Polsce subforum poświęconego tylko i wyłącznie latarkom.
Animowanie, cóż, bardzo się zdziwiłem czytając ten termin po raz pierwszy. A co on oznacza ? Ano tyle, że moim oraz Adiblue'a zadaniem, jest pilnowanie aby w żagle tej latarkowej łajby wiał silny wiatr oraz sterowanie jej na wody, na których jest wiele ciekawych i często niepowtarzalnych rzeczy do zobaczenia.
Z czasem poznam wielu z was, z czasem, część z was pozna mnie. Ale pozwólcie, że wam się przedstawię. W rzeczywistości mam na imię Przemysław, ale na forum, zwyczajowo wolę używać pseudonimu Esthan. Poruszam się codziennie między Katowicami gdzie pracuję i Gliwicami gdzie mieszkam, a w wolnych chwilach, albo trzymam mojego Amstaffa z dala od kłopotów, albo odganiam się od natrętnego i hiperaktywnego kota. A kiedy już mam spokój, poszerzam swoją wiedzę o latarkach i jeśli mam możliwość, dzielę się nią z ludźmi.
A latarki ? Cóż, hobby :] W każdym razie pierwszą zbudowałem mając jakieś 12 lat 8D Była kwadratowa, miała trzy diody, każda o innym kształcie i innym kolorze, poskładana była na pająka, zasilana dwoma paluszkami. Była całkowicie niepraktyczna. Ale fajnie świeciła i była moja własna :] Sami rozumiecie, my preciousssss......
Teraz troszkę mi się dorosło i mam zamiar, o czym z czasem mam nadzieję się przekonacie, rozwijać to hobby w bardziej hardware'owym i modderskim kierunku. No, ale wszystko z czasem. W każdym razie, sprzęt do tego się zbiera powoli i prawie 1000PLN już nie moje.
No ale dość gadania o mnie i moich zainteresowaniach, więc przejdźmy do ciekawszych rzeczy. Bardzo chciałbym posłuchać was i dowiedzieć się, co takiego lubicie w latarkach. I chciałbym, abyście opisali to w jednym zdaniu.
Ten z was, którego wypowiedź najbardziej mi, lub także Adiemu jeśli zdecyduje się pomóc, się spodoba, otrzyma ode mnie latarkę LED Lenser V2, dokładnie tą ze zdjęcia poniżej ;>
 Powitanie
Zdobywca drugiego miejsca, otrzyma poniższą latarkę do kluczy, z własnoręcznie zeszlifowaną przeze mnie diodą:
 Powitanie
Nagrodą pocieszenia będzie powyższa latarka bez zeszlifowanej diody.
Macie, dokładnie dwa tygodnie czasu, czyli do godziny 20.00 dnia 26.03.2007 roku aby skondensować w jednym zdaniu wasze zamiłowanie do latarek.
Go 8D
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-03-12, 20:10:51 wysłane przez Esthan »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #1 : 2007-03-12, 20:25:52 » |
|
Już cieszę się z tej waszej opieki. Latarki, w przeciwieństwie do noży, używam codziennie i to bez żadnej taryfy ulgowej. Nożami zaś zachwycam się i czasem je używam    Macie we mnie oddanego czytelnika, może nawet pokuszę się coś napisać, (choć z wiedzą techniczną u mnie marnie)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 1970-01-01, 01:00:00 wysłane przez '' »
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2007-03-12, 22:23:14 » |
|
(choć z wiedzą techniczną u mnie marnie)
Po to są takie działy i fora, żeby ją poszerzać :grin: Mam wrażenie, że ten duet modów zrobi tu niezły dym. Panowie - chować portfele!! Nowe zabawki na horyzoncie!! ;-) Powodzenia Esthan, powodzenia adiblue  Do poczytania :-)
|
|
|
|
|
|
pozdrawiam pecadoFanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2007-03-13, 09:53:20 » |
|
Gratki Esthan!!! Mam dziwne wrażenie że Ty i Adi to właściwi ludzie na właściwym miejscu.  A odnośnie latarek: Rewelacyjnie że są bo z racji tego że jesteśmy "dziećmi Słońca" (światło jest nam niezbędne do życia  ) pomagają w ciemności zapalić trochę tego "światła Słonecznego" i dac sobie radę gdy trzeba czegoś poszukać (tak jak Słonko świecące za pleckami) albo i obronić się (jak Słonko dające po ślepiach, w ostateczności można i całą latarką dać w łeb  ) - zwyczajnie "dobrze mieć trochę Słoneczka w kieszeni" 
|
|
|
|
|
|
Z baribalowym pozdrowieniem 
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2007-03-13, 10:03:20 » |
|
Gratki Esthan!!! Mam dziwne wrażenie że Ty i Adi to właściwi ludzie na właściwym miejscu.  A odnośnie latarek: Rewelacyjnie że są bo z racji tego że jesteśmy "dziećmi Słońca" (światło jest nam niezbędne do życia  ) pomagają w ciemności zapalić trochę tego "światła Słonecznego" i dac sobie radę gdy trzeba czegoś poszukać (tak jak Słonko świecące za pleckami) albo i obronić się (jak Słonko dające po ślepiach, w ostateczności można i całą latarką dać w łeb  ) - zwyczajnie "dobrze mieć trochę Słoneczka w kieszeni"  Cytuję nieznanego autora: "Jeśli prognozy pogody mówią o 60% szansie na deszcz, ludzie wychodza z domu z parasolem, dzisiaj jest 100% szansa na to, że będzie ciemno.....
Coś dodać ? :?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2007-03-13, 10:12:55 » |
|
Oczywiście ze właściwi! Przecież Gliwice rządzą :] I szczerze gratuluje Esthan i Adbilue  A od siebie dodam nagrodę pocieszenia pocieszenia  jeszcze jedną prezentowaną przez Esthana latarkę do kluczy  (bez przeszlifowanej diody) Także pula jest coraz większa :] I mam nadzieję ze zgłoszeń też będzie więcej ;>
|
|
|
|
|
|
SF e1l, Fenix l2t, zebralight h30, Ra Clicky executive, inova microlight, Petzl e-lite
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2007-03-13, 10:27:13 » |
|
Jasność, widzę jasność i to mi się w latarkach podoba .
|
|
|
|
|
|
Pozdrawiam .
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2007-03-13, 10:33:28 » |
|
[...] Rewelacyjnie że są bo z racji tego że jesteśmy "dziećmi Słońca" (światło jest nam niezbędne do życia  ) pomagają w ciemności zapalić trochę tego "światła Słonecznego" i dac sobie radę gdy trzeba czegoś poszukać (tak jak Słonko świecące za pleckami) albo i obronić się (jak Słonko dające po ślepiach, w ostateczności można i całą latarką dać w łeb  ) - zwyczajnie "dobrze mieć trochę Słoneczka w kieszeni"  podaruj dzieciom slonce  no ale teraz poteda zaczynamy przerastac zaglebie latarkowe na budo  jeszcze chyba Mela i paru nielicznych musimy przeciagnac do nas
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2007-03-13, 10:55:46 » |
|
no ale teraz poteda zaczynamy przerastac zaglebie latarkowe na budo Potęgą ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2007-03-13, 11:06:23 » |
|
Ten z was, którego wypowiedź najbardziej mi, lub także Adiemu jeśli zdecyduje się pomóc, się spodoba, otrzyma ode mnie latarkę LED Lenser V2, [...] Zdobywca drugiego miejsca, otrzyma poniższą latarkę do kluczy, z własnoręcznie zeszlifowaną przeze mnie diodą: [...] Nagrodą pocieszenia będzie powyższa latarka bez zeszlifowanej diody.
Wiesz, wcale nie musisz nas przekupywać, żebyśmy zaakceptowali Cię jako moda tego działu, ale to bardzo miło z Twojej strony ;P . Z pewnością nikt nie będzie miał nic przeciwko nowej latareczce 
|
|
|
|
|
|
FOR PONY !!! Gdy Ci dobrze i życie Cię rozpieszcza, rozglądaj się uważnie, bo z drugiej strony już bierze rozbieg, żeby kopnąć Cię w dupę!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2007-03-13, 11:10:52 » |
|
Wiesz, wcale nie musisz nas przekupywać, żebyśmy zaakceptowali Cię jako moda tego działu, ale to bardzo miło z Twojej strony ;P . Z pewnością nikt nie będzie miał nic przeciwko nowej latareczce  Nikogo nie przekupuję. Po prostu wyciągam do was rękę :]
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2007-03-13, 11:43:48 » |
|
Po prostu wyciągam do was rękę
Na forum nożomaniaków :? Uważaj, to może się źle skończyć  Fajna inicjatywa. Szkoda że ja na myślenie analityczne a nie twórcze nastawiony jestem :rolleyes:
|
|
|
|
|
|
FOR PONY !!! Gdy Ci dobrze i życie Cię rozpieszcza, rozglądaj się uważnie, bo z drugiej strony już bierze rozbieg, żeby kopnąć Cię w dupę!
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2007-03-13, 20:45:32 » |
|
uwaga zaczynam(i tak nie wygram-nigdy nie wygrywam):
Od kiedy pamietam latarka byla jednym z "lekarskich" atrybutow(obok sluchawek lekarskich czy pieczatki) a dla mnie to i narzedzie, ktore sluzy do diagnozowania pacjentow, i pomoc-oswietla mi korytarz szpitalny w nocy lub gdy zabraknie pradu i gadget co wisi u kluczy i caly czas jest ze mna; za to, ze moj HDS spelnia wszystkie stawiane przed nim zadania uwazam, ze jest najlepsza latarka na swiecie i wlasnie za to go lubie.
|
|
|
|
|
|
Czytaj "sajkajatrist"
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2007-03-19, 20:16:36 » |
|
A ja w mojej T2 lubie to,ze moge jej uzywac nie tylko jako urzadzenia do oswietlania,ale i jako mlotek, impact tool, urzadzenie szpanerskie ;-)
|
|
|
|
|
|
. . : Metrotactical squad : . .
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2007-03-19, 20:33:20 » |
|
W latarkach cenię ich niezastępywalność w ciemnych momentach dnia codziennego, kiedy to warto mieć przy sobie małe, skromne urządzenie dające mi możliwość uczynienia z mroku światłości i sprawiające tym samym, że mogę choć przez chwilę poczuć się jak pan dnia i nocy, który dzięki swojej latarce nie przypieprzy gdzieś łbem kiedy to po ciemku wraca z wizyty u znajomych 
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2007-03-19, 23:40:37 wysłane przez oswald »
|
|
It's like ten thousand spoons when all you need is a knife...
|
|
|
|