trwa ładowanie paska...
2012-05-22, 03:45:14 *
Aktualności:
Wybierz jezyk:

Forum   Zaloguj się Rejestracja   Tagi
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do dołu
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  
Autor Wątek: Powitanie  (Przeczytany 4988 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
Opinii: (8)
*

« : 2007-03-12, 20:06:18 »

Witajcie,

Tak jakoś się złożyło, że moje zamiłowanie do latarek i wszelakich użytecznych gadżetów doprowadziło mnie tutaj,
na to bardzo, jak na polskie warunki osobliwe forum. A przez sieć bardzo ciekawych wydarzeń, została mi złożona
przez szanowne gremium administratorów Knives.pl propozycja animowania, wspólnie z kolegą Adiblue,
prawdopodobnie pierwszego w Polsce subforum poświęconego tylko i wyłącznie latarkom.

Animowanie, cóż, bardzo się zdziwiłem czytając ten termin po raz pierwszy. A co on oznacza ? Ano tyle, że moim
oraz Adiblue'a zadaniem, jest pilnowanie aby w żagle tej latarkowej łajby wiał silny wiatr oraz sterowanie jej na
wody, na których jest wiele ciekawych i często niepowtarzalnych rzeczy do zobaczenia.

Z czasem poznam wielu z was, z czasem, część z was pozna mnie. Ale pozwólcie, że wam się przedstawię.
W rzeczywistości mam na imię Przemysław, ale na forum, zwyczajowo wolę używać pseudonimu Esthan.
Poruszam się codziennie między Katowicami gdzie pracuję i Gliwicami gdzie mieszkam, a w wolnych chwilach,
albo trzymam mojego Amstaffa z dala od kłopotów, albo odganiam się od natrętnego i hiperaktywnego kota.
A kiedy już mam spokój, poszerzam swoją wiedzę o latarkach i jeśli mam możliwość, dzielę się nią z ludźmi.

A latarki ? Cóż, hobby :]
W każdym razie pierwszą zbudowałem mając jakieś 12 lat  8D Była kwadratowa, miała trzy diody, każda o innym
kształcie i innym kolorze, poskładana była na pająka, zasilana dwoma paluszkami. Była całkowicie niepraktyczna.
Ale fajnie świeciła i była moja własna :] Sami rozumiecie, my preciousssss......

Teraz troszkę mi się dorosło i mam zamiar, o czym z czasem mam nadzieję się przekonacie, rozwijać to hobby w
bardziej hardware'owym i modderskim kierunku. No, ale wszystko z czasem. W każdym razie, sprzęt do tego się
zbiera powoli i prawie 1000PLN już nie moje.

No ale dość gadania o mnie i moich zainteresowaniach, więc przejdźmy do ciekawszych rzeczy.
Bardzo chciałbym posłuchać was i dowiedzieć się, co takiego lubicie w latarkach. I chciałbym, abyście opisali to w
jednym zdaniu.

Ten z was, którego wypowiedź najbardziej mi, lub także Adiemu jeśli zdecyduje się pomóc, się spodoba, otrzyma
ode mnie latarkę LED Lenser V2, dokładnie tą ze zdjęcia poniżej  ;>
http://img375.imageshack.us/img375/8927/ledlensergk2.jpg
Powitanie

Zdobywca drugiego miejsca,
otrzyma poniższą latarkę do kluczy, z własnoręcznie zeszlifowaną przeze mnie diodą:
http://img409.imageshack.us/img409/8201/obraz002lz4.jpg
Powitanie

Nagrodą pocieszenia będzie powyższa latarka bez zeszlifowanej diody.

Macie, dokładnie dwa tygodnie czasu, czyli do godziny 20.00 dnia 26.03.2007 roku aby skondensować w jednym zdaniu
wasze zamiłowanie do latarek.

Go  8D
« Ostatnia zmiana: 2007-03-12, 20:10:51 wysłane przez Esthan » Zapisane
M.O.D.
Opinii: (0)
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Kraków

Ignoruj
« Odpowiedz #1 : 2007-03-12, 20:25:52 »

Już cieszę się z tej waszej opieki.

Latarki, w przeciwieństwie do noży, używam codziennie i to bez żadnej taryfy ulgowej. Nożami zaś zachwycam się i czasem je używam SmileySmileySmiley

Macie we mnie oddanego czytelnika, może nawet pokuszę się coś napisać, (choć z wiedzą techniczną u mnie marnie)
« Ostatnia zmiana: 1970-01-01, 01:00:00 wysłane przez '' » Zapisane
pecado
Szef
Opinii: (10)
*

Miejsce pobytu: Gdańsk

« Odpowiedz #2 : 2007-03-12, 22:23:14 »

(choć z wiedzą techniczną u mnie marnie)

Po to są takie działy i fora, żeby ją poszerzać :grin:

Mam wrażenie, że ten duet modów zrobi tu niezły dym. Panowie - chować portfele!! Nowe zabawki na horyzoncie!! ;-)

Powodzenia Esthan, powodzenia adiblue Smiley
Do poczytania :-)

pozdrawiam
pecado

Fanklub Taktycznej Rusałki |##| "Allways lead, don't follow" (M. Szczerbiak)
buzz
Ursus americanus ;)
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Płaza (obok tego ;) Chrzanowa / małopolska)

bydle niedobre

Ignoruj
« Odpowiedz #3 : 2007-03-13, 09:53:20 »

Gratki Esthan!!! Mam dziwne wrażenie że Ty i Adi to właściwi ludzie na właściwym miejscu. Smiley Smiley Smiley

A odnośnie latarek:
Rewelacyjnie że są bo z racji tego że jesteśmy "dziećmi Słońca" (światło jest nam niezbędne do życia Smiley ) pomagają w ciemności zapalić trochę tego "światła Słonecznego" i dac sobie radę gdy trzeba czegoś poszukać (tak jak Słonko świecące za pleckami) albo i obronić się (jak Słonko dające po ślepiach, w ostateczności można i całą latarką dać w łeb Wink )  - zwyczajnie "dobrze mieć trochę Słoneczka w kieszeni" Smiley

Z baribalowym pozdrowieniem Smiley
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #4 : 2007-03-13, 10:03:20 »

Gratki Esthan!!! Mam dziwne wrażenie że Ty i Adi to właściwi ludzie na właściwym miejscu. Smiley Smiley Smiley

A odnośnie latarek:
Rewelacyjnie że są bo z racji tego że jesteśmy "dziećmi Słońca" (światło jest nam niezbędne do życia Smiley ) pomagają w ciemności zapalić trochę tego "światła Słonecznego" i dac sobie radę gdy trzeba czegoś poszukać (tak jak Słonko świecące za pleckami) albo i obronić się (jak Słonko dające po ślepiach, w ostateczności można i całą latarką dać w łeb Wink )  - zwyczajnie "dobrze mieć trochę Słoneczka w kieszeni" Smiley

Cytuję nieznanego autora:
"Jeśli prognozy pogody mówią o 60% szansie na deszcz, ludzie wychodza z domu z parasolem,
dzisiaj jest 100% szansa na to, że będzie ciemno.....

Coś dodać ?  :?
majkelito
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Gliwice

sebenzoholic

Ignoruj
« Odpowiedz #5 : 2007-03-13, 10:12:55 »

Mam dziwne wrażenie że Ty i Adi to właściwi ludzie na właściwym miejscu. Smiley Smiley Smiley

Oczywiście ze właściwi! Przecież Gliwice rządzą :] I szczerze gratuluje Esthan i Adbilue Smiley
A od siebie dodam nagrodę pocieszenia pocieszenia Wink jeszcze jedną prezentowaną przez Esthana latarkę do kluczy Smiley (bez przeszlifowanej diody)
Także pula jest coraz większa :] I mam nadzieję ze zgłoszeń też będzie więcej  ;>

SF e1l,  Fenix l2t, zebralight h30, Ra Clicky executive, inova microlight, Petzl e-lite
kangoo
~sługa psa swego~
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Toruń

Ignoruj
« Odpowiedz #6 : 2007-03-13, 10:27:13 »

Jasność, widzę jasność i to mi się w latarkach podoba .

Pozdrawiam .
Diabelek
bez rogow :)
Kierownik
Opinii: (14)
*

Miejsce pobytu: Częstochowa

a to tu moge cos wpisac ?

« Odpowiedz #7 : 2007-03-13, 10:33:28 »

[...]

podaruj dzieciom slonce Wink
no ale teraz poteda zaczynamy przerastac zaglebie latarkowe na budo Cheesy jeszcze chyba Mela i paru nielicznych musimy przeciagnac do nas Wink

Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave
Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5
Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #8 : 2007-03-13, 10:55:46 »

no ale teraz poteda zaczynamy przerastac zaglebie latarkowe na budo Cheesy

Potęgą ?
Farulf
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Lublin

cynik, złośliwiec i leń

Ignoruj
« Odpowiedz #9 : 2007-03-13, 11:06:23 »

Ten z was, którego wypowiedź najbardziej mi, lub także Adiemu jeśli zdecyduje się pomóc, się spodoba, otrzyma
ode mnie latarkę LED Lenser V2,
[...]
Zdobywca drugiego miejsca,
otrzyma poniższą latarkę do kluczy, z własnoręcznie zeszlifowaną przeze mnie diodą:
[...]
Nagrodą pocieszenia będzie powyższa latarka bez zeszlifowanej diody.

Wiesz, wcale nie musisz nas przekupywać, żebyśmy zaakceptowali Cię jako moda tego działu, ale to bardzo miło z Twojej strony ;P . Z pewnością nikt nie będzie miał nic przeciwko nowej latareczce Cheesy

FOR PONY !!!

Gdy Ci dobrze i życie Cię rozpieszcza, rozglądaj się uważnie, bo z drugiej strony już bierze rozbieg, żeby kopnąć Cię w dupę!
Esthan
Mechagłodzilla
Kierownik
*

« Odpowiedz #10 : 2007-03-13, 11:10:52 »

Wiesz, wcale nie musisz nas przekupywać, żebyśmy zaakceptowali Cię jako moda tego działu, ale to bardzo miło z Twojej strony ;P . Z pewnością nikt nie będzie miał nic przeciwko nowej latareczce Cheesy

Nikogo nie przekupuję. Po prostu wyciągam do was rękę :]
Farulf
Nowy użytkownik
*

Miejsce pobytu: Lublin

cynik, złośliwiec i leń

Ignoruj
« Odpowiedz #11 : 2007-03-13, 11:43:48 »

Po prostu wyciągam do was rękę

Na forum nożomaniaków :? Uważaj, to może się źle skończyć Wink
Fajna inicjatywa. Szkoda że ja na myślenie analityczne a nie twórcze nastawiony jestem :rolleyes:

FOR PONY !!!

Gdy Ci dobrze i życie Cię rozpieszcza, rozglądaj się uważnie, bo z drugiej strony już bierze rozbieg, żeby kopnąć Cię w dupę!
psychiatrist
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Wrocław

Ignoruj
« Odpowiedz #12 : 2007-03-13, 20:45:32 »

uwaga zaczynam(i tak nie wygram-nigdy nie wygrywam):

Od kiedy pamietam latarka byla jednym z "lekarskich" atrybutow(obok sluchawek lekarskich czy pieczatki) a dla mnie to i narzedzie, ktore sluzy do diagnozowania pacjentow, i pomoc-oswietla mi korytarz szpitalny w nocy lub gdy zabraknie pradu i gadget co wisi u kluczy i caly czas jest ze mna;  za to, ze moj HDS spelnia wszystkie stawiane przed nim zadania uwazam, ze jest najlepsza latarka na swiecie i wlasnie za to go lubie.

Czytaj "sajkajatrist" 
XkondorX
Pomaranczowy wojownik
Użytkownik torch.pl
**

Miejsce pobytu: Edinburgh

Ignoruj
« Odpowiedz #13 : 2007-03-19, 20:16:36 »

A ja w mojej T2 lubie to,ze moge jej uzywac nie tylko jako urzadzenia do oswietlania,ale i jako mlotek, impact tool, urzadzenie szpanerskie ;-)

. . : Metrotactical squad : . .
oswald
czary mary...
Świeża krew
*

Miejsce pobytu: Koszalin

Run! Run! Jump! Jump! Rest! Rest!

Ignoruj
« Odpowiedz #14 : 2007-03-19, 20:33:20 »

W latarkach cenię ich niezastępywalność w ciemnych momentach dnia codziennego, kiedy to warto mieć przy sobie małe, skromne urządzenie dające mi możliwość uczynienia z mroku światłości i sprawiające tym samym, że mogę choć przez chwilę poczuć się jak pan dnia i nocy, który dzięki swojej latarce nie przypieprzy gdzieś łbem kiedy to po ciemku wraca z wizyty u znajomych Cheesy
« Ostatnia zmiana: 2007-03-19, 23:40:37 wysłane przez oswald » Zapisane

It's like ten thousand spoons when all you need is a knife...
Strony: 1 2 Ostatnia +   Do góry
  Wyślij ten wątek  |  Drukuj  

Skocz do: