|
« : 2006-03-28, 18:45:58 » |
|
CZas biegnie nieubłaganie,ewolucjia nie czeka .Zaczęlo sie od Maglighta Solitare,potem CMG IU, w międzyczasie doszły Inova Microloght i Photon X-Light,w grudniu Fenix L1P do tje pory byłem szcześliwy....byłem Choroba idzie naprzód i nie oglada sie za siebie,sięga głebiej w portfel i w wypaczoną psychikę.Stąd moj apel do Was o wskaznie kolejengo przystanku na drodze nieubłaganej ewolucji. Oto moje wymagania co do nowego swiatełka. Cena 40-60$ - HDS odpada niestety. Rozmiar cos w okolicach Fenixa L1P,optycznie jeszcze widzi mi się Nuwai 3 Watt TM301-X-3,ale chciałbym jeszcze cos wiecej na temat tej drugiej.Nie większa. Zasilanie w zasadzie obojetne moze być AAA lub cr123 Zastosowanie typowo EDC przyświecenie w terenie aby nie wpasć w dziurę,w miescie zeby odlaeść coś w ciemności. Włacznik preferowany z tyłu,z możliwościa postawienia latarki na dupce-fajny efekt na imprezie,znacznie bardziej kameralny. Skelp wysyłkowy akceptujący płatności kartą. Dobrze by było zeby miała 2stopnie swiecenia a i najważniejsze musi być mocniejsza od Fenixa. W razie cos bede uzupełniał dane:)
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 1970-01-01, 01:00:00 wysłane przez '' »
|
|
Los sprzyja gotowości umysłu.......
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #2 : 2006-03-28, 19:02:50 » |
|
nowe Fenixy sie pojawiaja, jakies mody wchodza do ogolnej sprzedazy, tylko czytac i wybrac co sie chce :]
|
|
|
|
|
|
"A mądrość zawsze oznacza brak pewności czegokolwiek. Poza tym może, że niczego się nie wie." Jacek Sobota "Głos Boga" str. 132 Wiedza jest jak spirytus, tylko tęgiej głowie sluży. Czas to Szczescie.
|
|
|
 |
« Odpowiedz #3 : 2006-03-28, 20:27:41 » |
|
Sorry logan, ale mi poczta zaszwankowała i jak odebrałem Twojego maila to było za późno. Co do Nuwai - gdybym nie miał HDSa to Nuwai by u mnie na długo zagościł - świetna latareczka jest, wykonanie perfect, dwa poziomy świecenia, możńa stawiać na dupce, dioda Luxeon (lekko błekitny odcień), za tą cene - REWELACJA! Ale HDS jest jeszcze lepszy... 
|
|
|
|
|
|
Czy się świat wiele zmieni, jeśli z młodych gniewnych wyrosną starzy wkurwieni?
|
|
|
 |
« Odpowiedz #4 : 2006-03-28, 20:55:03 » |
|
tokuf : ta druga jest włąsnie Nuwai :cheesey: Bagnet : takie są prawa rynku kto pierwszy ten lepszy :cheesey: ale własnie Twoja oferta skłoniła mnie do wymiany.Na HDSa mnie nie stac niestety poki co ale Nuwai wydaje mi sie byc w zasięgu. qkiel: Fenixa jednego mam i chce sprobowac czegoś innego w myśl zasady ze uczymy sie na błedach i nie tylko,zreszta zróznicowanie zarówno pod kątem budowy,mocy świecenia i zasilania świetnie spelnia sie w terenie. Mysle jeszcze o Nuwai 5 W z tym ze niestety ma tylko jeden poziom świecenia,moze ktos z SureFire'owoców cos dorzuci od siebie? W sumie wymiana ma nastapić im szybciej tym lepiej,ale nie oznacza ze koniecznie do jutra :cheesey:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #5 : 2006-03-28, 21:10:48 » |
|
wlasnie przeslalem Ci meila, porownanie Inovy X5 z nuwajka 3W mam nadzieje ze Kajk sie nie obrazi  ale skoro tak sie natworzyl to niech to sie przyda rowniez innym  pozdrawiam i mam nadzieje ze test pomoze
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #6 : 2006-03-28, 22:05:19 » |
|
 powiedzmy ze w temacie Nuwai wiem wiele ,a prznajmniej tyle ile mi potrzeba,teraz sobie cierpliwie poczekam na inne propozycjie.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #7 : 2006-03-29, 23:27:54 » |
|
Panowie skazujecie mnie niejako na Nuwai nie pisząc nic o innych :cheesey: to prznajmniej doradzcie czy czarna czy titanium  chodzi mi kwestie estetyczno użytkowe,scieranie odpryski i tym podobne
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #8 : 2006-03-30, 10:46:42 » |
|
Ktos pisal, nie wiem czy nie Bagnet ze oksyd na Nuwai nie jest zbyt wytrzymaly, ale nie moge znalesc gdzie i kto to byl
|
|
|
|
|
|
Microtech: Socom, M-Socom Combo; ER Shrapnel; PiTiN; LM Wave Stock: SF HS2, G2L HD; Inova X5 Mar3: SF: M6 XP-G 1,6A, Kroma Q3 5A, L1 XP-E Orange-Red 13*; HDS U60 XP-G R4 3C; Inova X1 SSC&lambda
|
|
|
 |
« Odpowiedz #9 : 2006-04-02, 15:11:46 » |
|
Powiedzmy ze sie namysliłem na Nuwai ,przekonało mnie to ze ma 2 pozimy swiecenia,moze sama stać.Przed samym zakupem mam jeszcze pytanka dotyczace oksydy czarnej i wykończenia stalowo-tytanowego jak z trwałoscia czy nie odłazi i jak sie prezentuje estetycznie. Prawdopodbnie sproboje zamowic poprzez http://www.lighthound.com/ i stad moje głowne pytanie,do Was jakie macie doświadczenia z tym sklepem .Jak wyglad sprawa płatności interesuje mnie w tej chwili eKarta z mBanku i Visa Flagg.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #10 : 2006-04-02, 20:48:46 » |
|
Witaj, Logan ! Sczerze polecam Ci nuwaia. Zachwycałem się nim na budo i nadal jestem zdania, że to świetne światełko EDC. Co do oksydy to mimo, że jest to type II, a nie III jak w fenixie, w moim przypadku trzyma sie niezle. Trzeba się dobrze przyjżeć żeby zauważyć jej drobne ubytki na niektórych krawędziach. Zaznaczam, że latarka podóżuje ze mna w pouchu więc jeśli zamierzasz ją nosić w plecaku albo torbie z innymi rzeczami to spodziewaj się, że jej stan wizualny szybko się pogorszy  Nuwaie zamawialiśmy z Kajkiem właśnie z Lighthound. Obsługa szybka, latarki przyszły po jakichś 5 dniach. Paczka opisana jako gift, poniżej 20$ i z prywatnego adresu oczywiście ominęła państwowe myto. Płatność przez PayPala, który mBankową kartę przyjmuje. Wal więc śmiało I jeszcze jedno: choćbym nie wiem ile próbował nie jestem w stanie postawić jej na dupce.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #11 : 2006-04-02, 21:00:24 » |
|
Bagnet pisze że można stawiać na dupce Porczak ze nie jest w stanie jej postawić Proszę o osobę trzecią o potwierdzenie jednej z tych opinii,bo jest do dla mnie sprawa stosunkowo bardzo nawet bardzo ważna :cheesey:
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #12 : 2006-04-19, 18:37:28 » |
|
Stało się wczoraj w godzinach wieczornych wybralismy się na tradycyjne piwo z okazji pierwszego wtorku tygodnia,wypad kosztował mnie 220zł,z czego 20 to koszty konsumpcji,a reszta to zagubienie Fenixa.....Stąd podnosze topic w góre,aby poszukać dla siebie nowego sprzetu świecacego.Nuwai nadal na tapecie,ale poszukuję mozliwie jak najwęcej alternatyw wiec jak ktos cos moze jeszcze dopisac to porsze bardzo.Szczególnie cos na temat SurFire
|
|
|
|
|
|
|
|
|
 |
« Odpowiedz #13 : 2006-04-21, 01:57:34 » |
|
Może KL1 gen2 + body z vital gear? Są 3 różne: 1x 2x i 3x cr123. To największe przyjmie też 2xAA. Albo Orb RAW- jedna z najbardziej wypasionych lampek na rynku (a jak wsadzisz luxeona z binem U to już wogóle) - malutka, dwa poziomy świecenia i trytowy lokator. W zestawie akumulator i ładowarka. To wszytko za niecałe 400pln, szybka przesyłka, nie ma ryzyka płącenia cła ani vat'u, bo latarka idzie z UK. sama radość. No i są wersje w tytanie i srebrze...  Edyta: sprawdziłem ceny. zestawik: Orb raw 3W z trytem, przełącznikiem low/high, ładowarką, 2x aku cr2 li-ion i pudełkiem. kosztuje 320 zeta z przesyłką od Polski (cena wg kalkulatora z infor.pl) robi 77-100lm (15-20min) na high i 8-20lm (ok. 8h)na low. Wersja ekonomiczna- 1W dwa poziomy, tryt, pudełko i przesyłka (korzysta z baterii cr2) kosztuje 225PLn. chyba warto? Ekonomiczna robi 46lm na high i 5lm na low. runtimey będa zapewne dłuższe (30-40min high i pewnie 12h low) Wersje 1W można upgradeować do 3W. Części zamienne są dostepne na stronie producenta. Kurwa.... chyba sam się skuszę!
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: 2006-04-21, 02:13:52 wysłane przez ov_Darkness »
|
|
Z madrości Wuja Darkness'a: "Lepszy śnieg, niż grzybica prącia." "Najlepsza baba, to własna graba." "Nie przytulam psów. Wolę kobiety."
I never wanted to be different. I just wanted to be me.
Darkness- Deadly Abhorrent Red-head Kidnapping Nightmare from the Enchanted Sunless Sanctuary
|
|
|
 |
« Odpowiedz #14 : 2006-04-21, 18:13:53 » |
|
jak bys sie zdecydował na Inove T1/2/3/4/5 to moge Ci załatwić w dobrej cenie... np T3 w okolicach 250pln oczywiście z bateriami i nówke w pudełku
to tak lekko off top
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|